Răuţ a descoperit primarii care au trădat PNL, edilii spun că nu stau de vorbă cu "securiştii" din partid

Liberalii care au avut rezultate proaste la alegeri vor fi sancţionaţi cu o strângere de mână şi o privire în ochi, dacă ar fi să-l credem pe purtătorul de cuvânt al filialei, Ion Răuţ. Deşi este în concediu medical de săptă-luni bune, fostul ofiţer de securitate a venit ieri la sediul PNL pentru a le spune jurnaliştilor cine sunt edilii cu rezultate slabe şi cum stă treaba cu turismul electoral, acesta vorbind mai puţin despre vina conducerii filialei pentru procentele mici din unele localităţi.
 Ion Răuţ nu a vorbit ieri despre statutul pe care îl mai are pe la Complexul Energetic Turceni, acolo unde era director de personal atunci când partidul său era la putere. Odată schimbat din funcţie, el a intrat brusc în concediu de odihnă, la fel ca şi prietenul Laurenţiu Ciurel, care, în schimb, după mesajul transmis de ministrul Adriean Videanu, pare să se fi liniştit. Răuţ este şi purtător de cuvânt al PNL Gorj şi, atunci când liderul filialei, Dan Ilie Morega, nu iese la rampă, rar de tot, e drept, în faţa microfoanelor apare fostul director de la Turceni, aflat încă în concediu medical. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile celor care l-au văzut zilele trecute pe Răuţ pe la Complexul Rovinari, la o întâlnire cu foştii directori Dragu şi Medinţu. La întâlnire ar fi putut veni şi Ciurel, care nu a dat însă semne că s-ar fi însănătoşit în ultimele luni.
 "Bolnav" aşa cum este, Răuţ şi-a sacrificat ieri sănătatea de dragul partidului şi, deşi cu un an în urmă şi el şi Ciurel îi înfierau cu mânie proletară pe cei care procedau aşa cum fac ei acum, a organizat o conferinţă de presă în care a vorbit despre nişte şedinţe importante ce vor avea loc săptămâna viitoare la PNL Gorj. Scopul întâlnirilor îl va reprezenta analiza rezultatelor din alegeri, rezultate de care mai marii filialei se declară mulţumiţi, dacă îl credem pe Răuţ, deşi la început de campanie el şi colegii săi îşi propuneau măcar un 20%, nu un 14 virgulă ceva. 
 Rezultatele proaste sunt puse de Răuţ pe seama colaborării primarilor respectivi cu PSD sau PDL, cele două partide, în special democrat-liberalii, fiind acuzaţi şi că au practicat masiv turismul în ziua alegerilor. Purtătorul de cuvânt susţine că cele peste 15.000 de persoane care au votat pe 7 iunie pe liste suplimentare reprezintă aproape numărul de voturi luate de PNL Gorj la nivel de judeţ. Răuţ a menţionat că pentru conducerea filialei scorul general al organizaţiei este unul mulţumitor, procentul de 14,4% situând PNL Gorj pe locul 14 în clasamentul intern al partidului. Idee de bază este totuşi aceea că scorul mic e pus pe seama primarilor PNL care nu şi-au făcut treaba şi care, zice Răuţ, au făcut blat ba cu PSD, ba cu PDL.
 
 Primarii puşi la zid de "fostul securist"

 Ion Răuţ a dat ieri exemplul primarilor liberali din Drăguţeşti, Peştişani şi Bumbeşti Jiu, cărora le-au fost reproşate procentele mici obţinute pe 7 iunie. Un 10-12%, adică sub media de pe judeţ a tras partidul în jos, norocul filialei fiind acela că în alte comune alţi primari liberali au luat scoruri mai mari. Conducerea filialei se va întruni săptămâna viitoare şi va analiza situaţia din localităţile respective, Răuţ spunând că atunci când partidul i-a susţinut în campanie pentru a fi aleşi, liderul filialei, Dan Ilie Morega le-a strâns mâna la fiecare şi i-a privit în ochi, lucru pe care doreşte să îl facă şi edilii cu procente mici. "Măcar un lucru trebuie să vadă, că domnul preşedinte Morega i-a privit în ochi şi le-a strâns mâna. A fost un gentlemen agrement atunci, dar acum onoarea lor e discutabilă. Aş vrea să vină la Biroul Teritorial sau la Delegaţia Permanentă şi să ne privească în ochi şi să vedem dacă au vreo explicaţie pentru aceste rezultate proaste. Dacă nu lăcrimează vom şti ce trebuie făcut. Cu unul am discutat personal şi spunea că îl apreciază lumea pentru ceea ce face, probabil îl va aprecia lumea la alt partid. Aceşti oameni au fost folosiţi şi spunem asta ca să-i scoatem din aceastp vrajă în care i-a băgat PSD-ul şi PDL-ul. La Drăguţeşti dacă îl vroiau oamenii, de ce nu l-a pus PSD pe Moşoiu de anul trecut", spunea ieri Răuţ.

 Edilii nu se bagă în seamă cu "colegul" Răuţ

 În replică la afirmaţii lui Răuţ, primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bumbaru, a precizat că a pierdut alegerile pentru că nu a avut partid, el susţinând că PNL nu se poate considera partid la nivel de judeţ. Anterior, edilul îşi manifestase interesul pentru a candida împotriva lui Dan Ilie Morega la funcţia de preşedinte al filialei, alegerile din organizaţie programate iniţial pentru luna mai fiind amânate nu se ştie până când. "Eu sunt de acord cu ce spune dumnealui, că eu sunt primar, că e vice, că sunt şi consilieri la Buumbeşti Jiu, dar, vă spun ceva, oricât am munci noi şi orice am face noi pentru mişcarea liberală, ne mai trebuie ceva, ne mai trebuie un partid, ca să fie clar. Păi ăsta e partid doar ca structură, că în rest..." spune edilul.
 Mult mai supărat a fost Vasile Moşoiu, de la Drăguţeşti, care zilele trecute a trecut peste apostrofările mult mai subtile ale lui Morega, declaraţiile de ieri făcute de Răuţ la adresa sa scoţându-l din sărite. "Nu mă interesează pe mine ce spune Ion Răuţ, ca să fie clar. Ion Răuţ să vorbească despre el şi despre trecutul lui, nu despre munca mea. În ce calitate vorbeşte el despre mine? E purtător de cuvânt la organizaţie, dar nu e şeful meu. Eu am adus anul trecut cele mai multe voturi pentru acest partid, dar au uitat. Ar trebui să le fie ruşine pentru că voturile mele i-au făcut pe ei consilieri judeţeni. Pe mine mă interesează să fac politica cetăţeanului, aşa cum am mai spus", declara ieri Moşoiu, un primar care a asfaltat o grămadă de uliţe de prin comună şi care are în derulare alte proiecte menită să îi susţină afirmaţiile că face "politica cetăţeanului", o expresie folosită mai ales de Florin Cârciumaru.
 În ceea ce-l priveşte pe Florin Pavel, acesta recunoaşte că nu s-a implicat în campania electorală, dar dintr-un motiv pe care Dan Ilie Morega îl va înţelege şi pe care mai mult ca sigur Răuţ nu avea de unde să-l ştie ieri, atunci când vorbea despre blaturile primarilor liberali. "Eu recunosc faptul că nu m-am ocupat de campanie. Mi-a murit tatăl cu o săptămână înainte de alegeri, a avut cancer şi în ultima sa lună de viaţă numai eu ştiu ce am chinuit cu el. Nu ştiu dacă astea se ştiu pe la partid, dar eu vă spun care ar fi o explicaţie. De blat cu un partid sau altul nici vorbă. Am avut problema aceasta şi cred că oricine a trecut prin aşa ceva mă poate înţelege", spunea ieri edilul din Peştişani.


Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: