Bărbăcioru: “Îl bat” pe Medinţu, cel puţin la vârstă!

Gheorghe Bărbăcioru, conducător de formaţie la cariera Peşteana Sud,  spune că îşi doreşte în continuare postul de director al Diviziei Energetice a CE Oltenia. Bărbăcioru şi-a depus candidatura pentru această poziţie şi la prima selecţie de acest gen, însă nu a primit niciun răspuns de la firma plătită de complex pentru a face recrutarea noilor directori. Bărbăcioru este convins că este mai potrivit să ocupe acest post decât actualul director Aurel Medinţu, spunând că “îl bate”, mai ales la vârstă.    

Reporter: CE Oltenia stabilit o nouă perioadă pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de director al Diviziei Energetice. Aţi primit vreun răspuns de la firma de recrutare?

G.B.: Nu am primit nimic şi nici nu o să primesc. Sunt în continuare interesat, dar trebuie mai întâi să văd condiţiile. Cred că aici o să umble, la condiţii, ca să nu mai aibă acces unii dintre noi. Asta e ideea. Prima dată una dintre condiţii a fost să fi deţinut funcţie de conducere trei trepte, director, inginer, şef de secţie sau sector, ori acolo m-am încadrat. Acum poate să pună condiţia numai să fi fost director. Dar dacă pune condiţia numai să fi fost director, să pună şi condiţia nenumit politic. Aici este problema. Pentru că dacă a fost director numit politic, vă daţi seama şi ce profesionist este, indiferent de ce guvernare a fost.

Rep.: Vă veţi depune din nou candidatura dacă va fi nevoie?

G.B.: Da, bineînţeles, mie îmi place competiţia. La selecţia anterioară puteau să mă anunţe cumva. Puteau foarte simplu să-mi zică, băi băiatule n-ai luat că ai primit, nu ştiu, nota 5. Deci îmi dădeau un răspuns, dar în momentul în care n-ai data un răspuns daţi de înţeles altceva, în primul rând de neseriozitate. Neseriozitatea selecţiei vreau să spun.

Rep.: Ce vă motivează pentru acest post de director?

G.B.: Mă motivează în primul rând cunoştinţele mele în domeniul energetic. Îl întrec pe domnul Medinţu. Cel puţin ca vârstă “îl bat”. Eu am 56 de ani, împliniţi acum o lună. Ca experienţă în domeniul energetic vă daţi seama, am lucrat prin multe cariere, prin termocentrală, deci cunosc şi zona mineritului, cea electrică. Mă motivează să particip. Cunosc procedurile de intrare pe piaţă, reglementările care sunt. Făcând expertize am întâlnit reglementări date de ANRE care erau date total anapoda pentru care am cerut explicaţii, iar justiţia şi-a spus cuvântul şi mi-a dat dreptate.  

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: