Gâlceavă întreabă prefectura dacă există USL!

Adresa prin care USL a cerut, pe 18 februarie 2015, excluderea unor consilieri locali din Turceni, a ajuns la Prefectură. Primarul Gâlceavă vrea să afle dacă documentul este legal, câtă vreme USL nu mai există de un an. Edilul spune că până ce nu vor fi clarificate toate problemele legate de excluderea celor doi liberali, nu va proceda la schimbarea acestora din Consiliul Local. 

Reporter: Hotărârea cu excluderea celor doi consilieri liberali a fost pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul lunii februarie?

Dumitru Gâlceavă: Nu. Ordinea de zi se face la şedinţele ordinare cu cel puţin 5 zile înainte. Doamna viceprimar a făcut două proiecte cu o oră înainte de şedinţă şi a rugat Consiliul Local să fie prinse pe ordinea de zi. Consiliul Local a hotărât că nu se acceptă introducerea lor. Nu pot să spun nici dacă va fi pe ordinea de zi a şedinţei din martie. Depinde cum decurg lucrurile. Dacă se întrunesc condiţiile legale vis-a-vis de pierderea calităţii de membru al PNL, sunt mai mulţi de dacă. Dacă dumnealor fac contestaţie în instanţă. În momentul în care sunt întrunite condiţiile şi sunt sesizat de compartimentul juridic trebuie să fac proiectul, nu pot să mă pun de-a doua faţă de ce prevede legea. Dar atâta timp cât lucrurile sunt neclare, adică mie îmi comunică domnul senator, că nu ştiu dacă este şi preşedinte al PNL, că e suspendat din partid, că ei şi-au pierdut calitatea de membru, iar lor le comunică că trebuie să se judece, sunt lucruri care se bat cap în cap. 

Rep.: Veţi lua în calcul solicitarea USL de a exclude cei doi consilieri?

D.G.: Pentru asta am făcut adresă la Prefectură să ne lămurească şi pe noi. Am cerut punct de vedere la Prefectură vis-à-vis de legalitate, dacă se poate pune în aplicare sau nu, dacă putem să luăm în considerare o adresă semnată de Dian Popescu, sau în numele său, care, conform statutului PNL, este suspendat şi nu mai e membru PNL. Să se pronunţe asupra legalităţii adresei făcute de către USL şi dacă se pot face în baza acestui act schimbările.

Rep.: Cu mai-marii partidului aţi discutat despre aceste aspecte?

D.G.: Am făcut adresă şi la centru, să îmi spună, e normal, nu e normal, să aplic sau să nu aplic. Care este punctul de vedere al partidului. Am trimis adresa USL, în copie, tot. Am pus mailul doamnei preşedinte şi pe cel al secretarului general. Am arătat şi faptul că nu mi se pare firesc ca un membru PNL să fie înlocuit în consiliu cu un membru PSD, în contextul în care nu mai avem nicio treabă unii cu alţii. Am mai întrebat dacă dumnealor consideră normal că domnul senator Dian Popescu a făcut adresă către primărie în care îmi spune că le-a încetat calitatea de membru, iar lor le spune că urmează să se judece. Aştept răspunsul.    

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: