Barbu spune că PC a făcut traseism politic, nu el

Senatorul Tudor Barbu a ajuns la al treilea partid de când e pe scena politică, din 2012. Senatorul a explicat la Radio Infinit că nu el e traseist, ci cel de-al doilea partid din care a plecat, PC, deoarece s-a dat cu stânga.

Barbu spune că a plecat deoarece PC a semnat alianţe şi cu PNL, şi cu PSD şi UNPR. Tudor Barbu a mai declarat că a purtat discuţii direct cu preşedintele PNL Crin Antonescu şi că „este o dorinţă mai veche“ a liberalilor de a-l avea în partid. Surse spun că în realitate este o dorinţă mai veche a lui Barbu de a trece la PNL, însă nu a fost acceptat de senatorul Puiu Hasotti. Tudor Barbu mai spune că şi la acest partid ar putea să stea departe de Gorj. „Este posibil să mi se traseze sarcini care să implice mai mult prezenţa în Capitală decât în Gorj“, a mai spus Barbu.

Şi premierul Victor Ponta l-a luat la mişto pe senatorul de Gorj, Ponta s-a referit la Barbu în dezbaterile de ieri din Parlament, când a comentat discursul lui Antonescu despre traseism. După ce a rostit numele lui Barbu şi trecerea sa de la PP-DD la PC şi apoi la PNL a declarat că mai bine se opreşte pentru că poate va veni şi la PSD sau UNPR. Şi n-ar fi exclus, dat fiind că la un moment dat Barbu s-a lăudat pe la televizor că inclusiv Ponta i-a făcut ofertă pe vremea când era la PP-DD.

Şi la Gorj, vicepreşedintele PSD, Ciprian Florescu,  crede că Barbu are şanse să ia toate partidele la rând până termină mandatul.„Domnul Barbu e un cetăţean atipic care s-a apucat de politică. (...) Faptul că a plecat de la o formaţiune politică şi s-a dus la a treia, cred, într-o activitate politică destul de lungă, evident între ghilimele, mă face să cred că până la finalul mandatului va reuşi să epuizeze toate partidele politice“, a declarat Florescu.

Liberalii îl vor şi pe Rotaru

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, este încântat de venirea lui Barbu. „De o lună discut cu domnul Barbu şi îi spun să vină în PNL. Iată, că a făcut şi pasul acesta. La Gorj, PNL are doi senatori, PSD nu are nici unul. Domnul Tudor Barbu are posibilitatea să fie vicepreşedinte al filialei. I-am propus această funcţie, însă nu şi-a exprimat încă dorinţa. Din partea mea are toată susţinerea pentru a ocupa această funcţie”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Dian Popescu doreşte să-l coopteze în PNL şi pe deputatul Răzvan Rotaru, după ce l-a adus în partid pe senatorul Tudor Barbu. Liderul liberalilor spune că  avut o discuţie în acest sens cu Rotaru. „Nu este exclus ca şi domnul Rotaru să vină în PNL. Am avut o discuţie în acest sens, dar deocamdată nu s-a luat o decizie concretă”, a precizat Dian Popescu. Rotaru exclude deocamdată plecarea din Partidul Conservator.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: