Bârcă are dovada că nu este incompatibil

Ion Bârcă, primarul din comuna Turburea, nu a fost în stare de incompatibilitate niciun moment. Asta a stabilit Prefectura Gorj, după ce a analizat sesizarea făcută de mai mulți consilieri locali, printre care se află și Daniela Ursulescu. Cu documentul oficial în mână emis de Prefectura Gorj, Bârcă va depune plângere penală împotriva celor care l-au târât în acest scandal. Edilul arată cu degetul spre Daniela Ursulescu și Marian Câmpeanu, directorul Școlii din Turburea.

Reclamația făcută de Daniela Ursulescu și alți consilieri locali din Turburea la Prefectura Gorj, dar și la Agenția Națională pentru Integritate cu privire la faptul că Ion Bârcă s-a aflat în perioada februarie-aprilie 2013 în stare de incompatibilitate, nu s-a confirmat. Primarul Ion Bârcă era acuzat că în această perioadă a făcut parte din Consiliul de Administrație al Școlii din Turburea, lucru real, însă necunoscut de edil.

Ion Bârcă s-a trezit peste noapte că este membru în Consiliul de Administrație al Școlii fără să fi semnat vreun document în acest sens. Juriștii Prefecturii Gorj au analizat sesizarea care îl încrimina pe primarul din Turburea și au dat verdictul. Ion Bârcă nu a fost în stare de incompatibilitate și juriștii au și motivat acest lucru într-o adresă oficială, pe care edilul din Turburea o va atașa alături de alte documente la plângerea penală pe care o va face împotriva Danielei Ursulescu și a lui Marian Câmpeanu. „Au stabilit și juriștii de la prefectură că eu am fost trecut ca membru în Consiliul de Administrație al școlii fără știrea și consimțământul meu, dar și faptul că nu au trimis o adresă oficială la primărie în acel interval de timp pentru a desemna o persoană în Consiliu de administrație. Cei de la Prefectură au stabilit că nu am fost incompatibil și o să atașez și acest document la restul actelor pe care le depun cu plângerea penală. O să fac plângere împotriva Danielei Ursulescu și a lui Marian Câmpeanu, că mi-au falsificat semnătura”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: