Bârcă, instalat oficial primar al comunei Turburea

Ion Bârcă a fost ieri instalat oficial în funcţia de primar al comunei Turburea. Bârcă este primul democrat-liberal din Turburea şi va conduce destinele localităţii în următorii trei ani. Proaspătul primar a fost felicitat de consilierii locali, de subprefectul Liviu Andrei şi de democrat liberalul Ionel Manţog.

După două spătămâni de la câştigarea alegerilor la Turburea, democrat-liberalul Ion Bârcă a depus ieri la prânz jurământul în calitate de primar. Bârcă a promis locuitorilor comunei, dar şi oficialităţilor prezente la învestitură că va avea o bună colaborare cu consilierii locali şi că va rezolva problemele localităţii. „Mă voi strădui să aduc comuna Turburea în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului. Mă voi strădui să rezolv problemele cetăţenilor din Turburea. Foştilor mei colegi, consilieri loacli, le promit că vom avea o bună colaborare, iar împreună să încercăm să rezolvăm problemele comunităţii”, spune Ion Bârcă vizibil emoţionat după ce a depus jurământul.

E un băiat de iniţiativă care nu se lăsă călcat în picioare

Constanti Crăiniceanu, consilier local PD-L, a fost unul dintre cei care au ţinut să îl felicite pe Bârcă, dar să îi aducă aminte să nu uite de cetăţenii care i-au dat votul pe 30 august. „Mă bucur că a ajuns Bârcă primar. Mi-a fost elev şi îl cunosc bine, ştiu ce-i poate pielea. E un băiat de iniţiativă care nu se lăsă călcat în picioare. Sper să nu uite promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală şi să ajute localitatea Turburea”.

Ilarie Crăciun, unul din mulţimea de cetăţeni care a participat la învestirea în funcţie a primarului, a ţinut să îi aducă aminte proaspătului edil că o să aibă de făcut curăţenie şi în primărie. „Domnule Bârcă să nu uitaţi că sunt angajaţi ai primăriei care îşi primesc salariul degeaba. Aşa cum aţi promis şi în campania electorală, aşteptăm să faceţi curăţenie în instituţie, iar cetăţenii să fie trataţi cu respect de funcţionarii publici”.

Subprefectul Liviu Andrei l-a asigurat pe noul primar al comunei Turburea de tot sprijinul instituţiei prefectului în noul mandat. „Vă felicit pentru că în data de 30 august aţi avut succes. Aveţi o misiune greu de îndeplinit, dar în ceea ce priveşte Instituţia Prefectului, vă asigur că vă sta la dispoziţie oricând aveţi ceva de rezolvat”, a precizat Andrei.

Primele probleme rezolvate

Alexandru Vătuiu, bolnavul de cancer care a fost plimbat prin trei spitale din Târgu Jiu, a primit de la Consiliul Local Turburea suma de 1.000 de lei. Bărbatul în vârstă de 58 de ani are o situaţie materială precară care nu îi permite nici măcar să îşi plătească asigurarea medicală. „Alexandru Vătuiu va primi de la primăria Turburea 1.000 de lei, bani cu acre sperăm să îi pătim contribuţia la CJAS ca să poată fi tratat la un spital din Cluj. Încercăm să vedem dacă putem să îl ducem până la centrul universitar cu maşina instituţiei, iar după ce va fi internat vom ţine legătura cu dânsul telefonic”, a declarat Ion Bârcă.

Petre Ancuţa este o altă persoană care va avea asigurare medicală. „Consilierii locali au aprobat suma de 500 de lei pentru Petre Ancuţa, bani care vor fi folosiţi la plata contibuţiilor la Casa de Asigurări de Sănătate”, a adăugat primarul din Turburea.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: