Bârcă vrea sală de sport în cinstea campionilor din Turburea

Cei aproximativ 600 de elevi din comuna Turburea vor face cursuri numai de dimineaţă. Asta după ce autorităţile locale au reuşit să extindă şcoala din Poiana cu câteva săli de clasă. Deşi o consideră o realizare, primarul Ion Bârcă este nemulţumit de faptul că nu a primit fonduri pentru construirea unei săli de sport. Deşi comuna Turburea a dat ţării campioni mondiali, guvernanţii nu găsesc soluţii pentru rezolvarea acestei doleanţe a comunităţii. Asta în ciuda faptul că, de 8 ani, autorităţile trimit câte două solicitări pe an.

 Şcolile din Turburea se pregătesc pentru deschiderea noului an şcolar. Ca o noutate, începând din acest, toţi elevii vor face cursuri numai dimineaţa. „Şcolile sunt igienizate în proporţie de 80%, s-au efectuat mici reparaţii la grupurile sanitar, iar mobilierul se prezintă foarte bine. Toţi elevii de la grupa zero şi până la liceu, vor face cursuri numai de dimineaţă. Circa 200 de elevi, din cei 600, făceau cursurile după-amiaza din cauza lipsei de spaţiu”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Autorităţile locale au extins şcoala din Poiana, cu încă trei săli de clase. „La Poiana, orele se făceau în două schimburi: I-IV şi grupa zero dimineaţa şi V-VIII după-amiaza. Am reuşit să reabilităm un corp de lângă şcoală, pe care nu-l mai foloseam. L-am zugrăvit, am înlocuit tâmplăria cu termopane şi am reuşit să mai face trei săli de clasă. Nu avem probleme cu transportul elevilor pentru că deţinem trei microbuze şcolare”, a declarat Ion Bârcă.

Orele de educaţie fizică în clasă, pe timpul iernii

Deşi unităţile de învăţământ din Turburea arată impecabil, elevii vor fi nevoiţi să facă orele de educaţie fizică în clasă, pe timpul iernii. Asta din cauză că nu există o sală de sport. „Noi ne-am îngrijit să oferim elevilor condiţii pentru a face orele de educaţie fizică. Am amenajat terenuri sintetice atât la Poiana, cât şi la Cocorova, dar pe timp de iarnă copiii stau în clase pentru că nu avem sală de sport. La circa 600 de elevi nu reuşim să sensibilizăm pe nimeni, să putem primi şi noi fonduri pentru o sală de sport”, a declarat Ion Bârcă. Acesta crede că guvernanţi ar trebui să ţină cont de localităţile care dau ţării campioni mondiali, dar care se antrenează pe dealuri. „Cu atâţia campioni mondiali la atletism, maraton, gimnastică, să putem primi şi noi fonduri pentru o sală de sport. Era normal să avem şi noi o sală de sport, în cinstea celor mai mari sportivi din România, originari din Turburea: Lidia Şimon, Constantina Diţă, Mădălina Cioveie. Avem sportivi care acum vin din urmă, gen Şorop, Bodgan”, a precizat Bârcă.

Vizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: