BASCHET- Energia, liderul Grupei I

Victoria uriaşă din Italia, contra Enel Basket Brindisi, dar şi a formaţiei Okapi împotriva BC Astana, plasează formaţia din Târgu Jiu pe primul loc în grupă, cu două victorii şi o înfrângere.

Energia Târgu-Jiu a reuşit să producă cea mai mare surpriză din actuala ediţie de EuroChallenge, după victoria în faţa italienilor, scor de 78-76. „Jucătorii trebuie să fie mândri de această victorie și totodată să aibă o motivație în plus să continue să muncească la fel pentru a juca bine în această competiție. Puterea noastră a fost cheia acestui succes. Este un rezultat mare. Probabil acesta este cel mai înalt vârf din istoria clubului nostru”, a spus antrenorul Energiei, Antonis Constantinides. Cel mai bun om al Energiei a fost Nemanja Milosevic, adunând 23 puncte, dar eroul meciului a fost Giordan Watson, în ultima secundă a jocului, printr-un coş de 3 puncte.

Şanse bune anul are

În urma acestui rezultat, corelat cu succesul obţinut de Okapi Aalstar în fata BC Astana, Energia este liderul Grupei I. Pe locul doi este Okapi Aalstar, pe trei Enel Basket Brindisi, iar pe patru BC Astana. Conform calendarului competiţional, Energia Târgu Jiu mai are de disputat în această fază trei partide: cu Okapi pe 10 februarie, pe 18 februarie cu BC Astana şi pe 24 februarie cu Enel Basket Brindisi.  Primele două clasate din cele patru grupe semifinale se vor califica în sferturile de finală ale EuroChallenge. 

Şeful secţiei de baschet crede că sunt şanse să mai câştige măcar un joc acasă. “Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, dar ne-am mărit considerabil şansele de a trece şi de faza a doua. Mizăm pe faptul că pe parchetul sălii din Târgu Jiu din meciurile cu Brindisi şi Astana vom mai câştiga cel puţin un joc. Încercăm cu trei victorii să trecem în faza următoare. Ar însemna o performanţă mare, mai ales că suntem la prima participare”, a declarat Dan Cumpănaşu, preşedintele secţiei de baschet Energia.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: