Baschet: CSM Târgu Jiu, la a doua victorie în LNBM

Baschetbaliştii de la CSM Târgiu Jiu au câștigat partida jucată joi, 14 ianuarie, contra celor de la Athletic Constanța. Acasta este cea de-a doua victorie a gorjenilor din acest sezon la Ligii Naţionale şi prima victorie de la turneul de la Constanţa.

Jocul din turneul cinci care are loc la malul Mării Negre s-a încheiat cu scorul de 82-80 în favoarea gorjenilor. Jocul a fost spectaculos şi a avut accente dramatice, a informat baschet.ro, anunţând ce diferența s-a făcut în ultimul minut de joc.

Primul sfert a fost echilibrat şi gazdele au avut în două rânduri avantaj de patru puncte, dar acesta a fost ecartul maxim. Diferența în primul sfert a fost făcută de Christian Chițu, care a marcat 5 puncte la rând și a dus echipa în avantaj, scor 25-22. Al doilea sfert a avut o desfășurare asemănătoare şi cele două echipe au mers umăr la umăr până când Chițu și Schneider au marcat 6 puncte la rând și au dus scorul la 45-38 pentru echipa de la malul Mării Negre. Gorjenii au recuperat însă din diferenţă până la pauză, grație lui Borșa și Allen, iar la jumătatea meciului scorul era 49-45. La reluarea jocului tot gazdele au avut inițiativa și Athletic Constanța a avut şi 8 puncte diferență. Kevin Allen i-a ținut pe gorjeni aproape și a refăcut diferența de la pauză. Sfertul trei s-a încheiat cu scorul de 65-61. CSM Târgu Jiu a început sfertul patru mai bine și a dus scorul la 70-65, după un three-point-play al lui Rogava.

Allen și Nikolic au reuşit şi ei 5 puncte la rând. La intrarea în ultimul minut de joc, Athletic s-a desprins la 3 puncte dar Rogava a egalat cu o triplă. Gazdele au ratat utmărorul atac iar McClain a fost  trimis la linia de fault cu 12 secunde înainte de final. Americanul celor de la CSM a transformat ambele aruncări şi a adus victoria echipei sale care a învins pe Athletic Constanța cu scorul de 82-80.

Kevin Allen a fost omul meciului cu 29 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive iar Stefan Nikolic a terminat jocul cu 17 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: