Liga 2 se va relua în 2021 cu o echipă mai puţin

Liga 2 se va relua cu o echipă mai puţin pentru că Turris Oltul Turnu Măgurele a anunţat că se retrage din campionat. Decizia de retragere îi atrage automat sancțiunea de retrogradare în ultima ligă a județului Teleorman, în cazul în care echipa își va mai relua vreodată activitatea.

Patronul echipei, Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea, a informat miercuri, 13 ianuarie, angajații clubului, în cadrul unei ședințe care inițial trebuia să aibă loc în data de 7 ianuarie, că își retrage finanțarea, a informat liga2.ro.

În lipsa altor venituri, Turris Oltul se retrage din campionatul Ligii 2 după un sezon și jumătate, Federația Română de Fotbal urmând a fi informată oficial despre această acțiune în zilele viitoare. Cum mai sunt doar șase etape din sezonul regulat, iar șansele celor de la Turris Oltul de a merge în play-off erau aproape nule, conducerea clubului a decis să rezilieze mai întâi contractele jucătorilor cu salarii foarte mari, o mare parte dintre ei ajungând la ACS Viitorul Târgu Jiu, una dintre echipele din Liga 2 care îşi permite încă să susţină salarii foarte mari pentru jucători.

Cei de la Turris au făcut greşeala de a acorda jucătorilor salarii comparabile cu cele din Liga 1, din acest motiv ajungând în situaţia actuală în care finanţatorul Valentin Dragnea s-a decis să se retragă și să lase echipa fără sprijin financiar.

În sezonul trecut, primul petrecut în istoria sa în Liga 2, Turris era pe locul 3 în clasament atunci când s-a decis intrarea primelor șase clasate într-un play-off de promovare. Acum, în al doilea sezon petrecut în Liga 2, Turris  ocupa locul 13 după primele 15 etape, însă a decis să se retragă din campionat din cauza problemelor financiare.

Turris a preluat locul echipei Viitorul Saelele, care juca în satul cu același nume, din acest motiv unele site-uri de statistică prezentând în continuare echipa ca fiind Voinţa Saelele. După promovare Turris și-a schimbat numele în Voința Turnu Măgurele, iar în momentul în care stadionul din Turnu Măgurele a fost modernizat s-a mutat să joace pe el şi s-a numit Turris Oltul. Situaţia este similară cu cea a echipei ACS Viitorul Târgu Jiu care a preluat locul echipei ACS Şirineasa, după ce aceasta a promovat, iar acum, site-urile de statistică o prezintă ca fiind ACS Şirineasa.

Echipa care joacă acum la Târgu Jiu are însă un parcurs mai complicat, numindu-se şi ACS Energeticianul, înainte de a prelua locul echipei Luceafărul Oradea şi de a-şi chimba numele în ACS Viitorul, atunci  când s-a mutat de la Petroşani la Severin şi apoi la Târgu Jiu.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: