Pandurii Târgu Jiu va avea noi membri asociaţi

Pandurii Târgu Jiu va schimba în curând asociaţii care s-au retras cu alte entităţi care doresc să susţină echipa locală de fotbal. După ce, în 2020, CEO a anunţat retragerea, la finalul anului trecut Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj au anunţat că au făcut demersuri pentru a se retrage dintre asociaţii clubului.

Pandurii ar rămâne doar cu un singur membru fondator, după ce retragerile anunţate vor fi puse în practică de instanţă şi vor deveni definitive. Doar Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia va mai face parte din cadrul asociației, după ce la final de an 2020 şi Consiliului Local, respectiv Primăria Târgu Jiu, dar şi Consiliului Județean Gorj au anunţat că fac demersuri de retragere, iar anterior și Complexului Energetic Oltenia, dar și societatea Artego şi-au anunţat retragerea.

Directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu, a precizat, la Radio Infinit, că există deja alţi membri asociaţi care vor fi incluşi în asociere în termenul legal: „În baza documentelor transmise se va constitui AGA și se vor valida hotărârile membrilor asociați. În 90 de zile, așa cum spune legislația, vom aduce minim trei asociați la club. Am avut solicitări și acum un an de zile, dar nu au fost aprobate de către membrii asociați. Prin retragerea lor acum pot intra în acționariat cei care au solicitat”.

Încă din 2019 cei de la Pandurii au prezentat asociaţilor documente prin care  zece alte entităţi anunţau că sunt dispuse să susţină financiar echipa, dar foştii asociaţi s-au opus. Conducerea clubului Pandurii se aşteaptă ca o parte dintre firmele care au dorit de-a lungul timpului să susţină Pandurii să se regăsească de acum printre asociaţi.

Fondator al clubului Pandurii, în forma în care a funcţionat în ultimii 20 de ani, fostul preşedinte Marin Condescu confirmă faptul că există persoane interesate să susţină Pandurii. „Oricum, avem numeroase firme care și-au exprimat intenția să intre ca membri asociați, dar nu au putut s-o facă din cauza celor care existau deja. O parte dintre firmele respective chiar ne-au ajutat în această perioadă cu diverse sponsorizări”, a precizat Condescu.  

Acesta a mai explicat faptul că, din momentul în care se va definitiva procedura de retragere şi clubul va avea sub trei membri fondatori, oficialii echipei vor avea 90 de zile la dispoziție ca să completeze acţionariatul fie cu persoane fizice, fie cu persoane juridice.

Vizualizări: 1,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: