Baschetbaliştii au primit banii şi pot pleca acasă

Componenţii echipei locale de baschet Energia Rovinari au încheiat conturile cu gruparea gorjeană. Marţi seara conducerea clubului a efectuat şi ultimele plăţi către jucătorii americani şi antrenorul Theo Evans, aceştia fiind liberi să plece în SUA. Situaţia lor contractuală însă nu s-a lămurit pentru că nu s-a stabilit bugetul pentru anul viitor şi conducerea susţine că va decide pe cine se va baza abia din vară după ce va ştii care e bugetul secţie de baschet. 
Campionatul naţional de baschet masculin s-a încheiat de mai bine de trei săptămâni dar baschetbaliştii Energiei au rămas la Târgu Jiu pentru a-şi înacasa banii pe ultima lună şi contractele de joc. Marţi a avut loc o ulimă şedinţă la sediul clubului, preşedintele Dan Cumpănaşu precizând că s-au achitat şi banii pentru luna în curs, jucătorii fiind liberi să plece. „Le-am achitat la toţi banii şi urmează să plece zilele acestea jucătorii americani, Trim mai întâi şi restul vor pleca săptămâna viitoare, fiecare cum şi-a amânat biletele. Theo cu Josh şi Troupe vor pleca luni. Ceilalţi au plecat deja de la sfârşitul campionatului pentru că unii dintre ei au avut încredere că le vom vira banii aşa cum am promis” a declarat preşedintele Cumpănaşu. 
Preşedintele executiv al Energiei a precizat că jucătorii dar şi antrenorul Evans aveau contracte până la 31 mai, iar banii au fost viraţi acum în avans pentru că fiecare jucător primea banii la finalul lunii în curs: „Noi banii le dădeam la începutul lunii următoare pentru luna trecută, pentru că aşa avem graficul. Pentru luna mai trebuia să le dau la finalul lunii mai. Dar ei au zis că nu pleacă până nu primesc banii şi pe luna mai.” Dan Cumpănaşu a explicat şi faptul că jucătorii nu au aşteptat după bani neapărat fiind vorba doar de un mod de interpretare a situaţiei pentru că ei erau încă sub contract cu clubul dar competiţia s-a încheiat mai devreme deoarece federaţia a decis să nu se mai joace pentru locurile 5-8: „Motivul pentru care au rămas este că ei trebuiau să joace în continuare la play-out dar federaţia a decis să nu se mai joace. Deci ei erau oricum în program, nu au stat numai pentru bani aici. Dacă se juca erau în campionat încă. Dar federaţia a decis din anumite considerente de economii la bugetul clubului sau altele să nu se mai joace.”

Îl vor pe Evans dar nu au semnat cu el

Antrenorul Theo Evans nu a semnat contractul cu Energia pentru noul sezon deşi doreşte acest lucru şi conducerea ar vrea să-l păstreze. „Eu sper să se întoarcă, eu i-am făcut o ofertă dar n-am semnat nici un contract, dacă se decide până luni să semneze vom avea acelaşi antrenor şi anul viitor dacă nu noi aşteptăm până în august” a precizat ieri preşedintele Cumpănaşu explicând că deja i s-a făcut o ofertă tehnicianului american şi se doreşte continuarea şi în sezonul viitor a colaborării. În ceea ce priveşte jucătorii americani sunt însă probleme deoarece aceştia solicită contracte mai mari pe care conducerea nu se poate angaja să le plătească: „Jucătorii solicită mai mult decât până acum şi nu mă pot angaja să plătesc mai mult decât ştim că avem bugetul. E o situaţie delicată, sunt probleme pentru că nu avem un buget stabilit pentru anul viitor. Dacă rămâne Theo el va face echipă cu cine va dori dacă nu o va face un alt antrenor care va veni însă numai în funcţie de bugetul pentru noul an.” La Energia bugetul pentru sezonbul viitor nu se cunoaşte încă urmând să fie stabilit însă până la reluarea pregătirii programată în luna august. 



Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: