Baschetbaliştii au ratat a cincia victorie pe final de meci

Plecaţi la drum optimişti către cea de-a cincia victorie consecutivă din acest an, baschetbaliştii de la Energia au pierdut meciul cu Elba Timişoara din etapa a cincia a returului. Cu toate că puteau furniza o nouă surpriză, învingând la Timişoara, gorjenii n-au profitat de oportunitatea creată pe final de meci când puteau obţine victoria. Energia a pierdut la o diferenţă mică, scor final 82-75, cu 38 de secunde înainte de finalul meciului Energia ratând egalarea pe final de meci.

Gazdele s-au impus în primul sfert cu scorul de 15-11,  câştigând şi al doilea sfert  cu 28-25. În sfertul trei Energia a revenit şi la jumătatea reprizei se afla la doar un punct în spatele timişorenilor dar la finalul sfertului trei  Elba conducea cu 63-57. Cu două minute şi jumătate înaintea finalului tabela arăta un scor de egalitate 72-72  dar până la final Elba s-a impus cu scorul de 82-77.

Astfel cei de la Energia au pierdut şansa de a obţine a cincea victorie consecutivă  din acest an şi o nouă bătălie cu cei de la Timişoara pentru un loc la play-off. Cei mai buni marcatori ai Energiei la acest meci au fost Tyner (19), Troupe (20) şi Trim (23). Cu toate că elevii săi au pierdut acest joc, Theo Evans a apreciat jocul bun al acestora, echipa fiind aproape de întoarcerea rezultatului: „Nu a fost un meci prost pentru noi, am început mai greoi, dar am jucat foarte bine în repriza a doua şi chiar am sperat să câştigăm. Am fost capabili să ne menţinem acolo, în meci, foarte aproape de adversar şi jocul se putea încheia cu orice rezultat. Am avut şansa să câştigăm spre final, în ultimele secunde, dar am irosit nişte aruncări libere de la linia de penalizare. Trim a făcut un joc „mare”, atât în atac cât şi în apărare, dar nu a reuşit să marcheze acele aruncări libere pe final de partidă. L-a imitat apoi, şi Rareş Apostol şi Timişoara s-a impus în cele din urmă. De data asta mingea nu a mai vrut să intre în coş cum s-a întâmplat la alte jocuri, norocul nu a mai fost de partea noastră, ci de partea adversarului. Dar, dincolo de toate eu chiar sunt mulţumit de cum am jucat, am jucat în deplasare, nu am avut nici noroc şi chiar cred că se putea şi mai bine în acele condiţii”.  Evidenţiatul lui Evans a fost Trim care a marcat 23 de puncte şi s-a bătut mult la acest meci: „Trim a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest retur, a fost un marcator bun, a fost util şi în apărare, unde a avut multe recuperări, dar i-a lipsit norocul la acele aruncări de pe final de joc. Cred că pentru el a fost foarte frustrant, a fost puţin supărat după meci, dar acum e bine. Am vorbit cu el şi l-am convins că trebuie să meargă mai departe. Eu am fost foarte mulţumit de cum a jucat. Avem în continuarea nevoie de serviciile lui, de jocul lui, mai ales sub panou”. Din păcate gorjenii au ratat şansa de a ajunge la cinci victorii consecutive deşi au fost atât de aproape. Tehnicianul se consolează cu patru succese deşi credea că la Timişoara va câştiga: „Totuşi, nu era un meci pe care credeam că putem să-l câştigăm, deci e OK. Am încercat, ne-am dorit, am fost foarte aproape, dar nu am reuşit”.

Acum cei de la Energia se gândesc deja la următorul meci, cel cu BCM Craiova, unde vor avea o partidă foarte dificilă.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: