Baschetbaliştii merită o sală mai mare pentru EuroChallenge

Energia a adus la Târgu Jiu, odată cu Cupa, şi participarea la EuroChallenge. Autorităţile locale promit extinderea Sălii Sporturilor, astfel încât să aibă loc competiţii de asemenea anvergură. Este puţin probabil însă că vor putea face asta suficient de repede.

Radu Stroescu, antrenorul Energia, a declarat că din cauza locului în clasament, echipa pleca cu şansa a patra la câştigarea acestui trofeu. ”Dacă în mintea unora era o şansă mică, pentru noi era una destul de mare. Ne-am făcut jocul nostru şi am produs două surprize imense. Nu am fost pregătiţi pentru a ridica cupa deasupra capului.  A fost însă o bucurie imensă, am fost foarte fericiţi, mai ales că am fost susţinuţi acolo de foarte mulţi fani şi le mulţumesc foarte mult pentru faptul că au venit la Ploieşti şi ne-au susţinut. Parcă nici acum nu îmi dau seama de ceea ce s-a întâmplat. În viaţă trebuie să visezi, dar acum nu am crezut că putem câştiga cupa“, a declarat acesta.

Stroescu aşteaptă acum meciurile din Europa.  „Este extraordinar că în premieră pentru baschetul gorjean vom evolua în EuroChallenge! Este o cupă bine cotată şi merităm acest lucru. Sper să facem o figură frumoasă în Europa, dar este important dacă vom putea juca în sala noastră“. El speră că lucrările la Sala Sporturilor vor fi finalizate până atunci pentru a putea juca la Târgu Jiu: „Sala de la Târgu-Jiu va intra în renovare şi nu ştiu acum care sunt termenele de finalizare, dar eu, ca de altfel toată lumea ne-am dori să evoluăm la Târgu-Jiu. Dacă tot ne-am calificat în această cupă ar fi bine pentru fanii noştri, care ne-au susţinut meci de meci, să jucăm la Târgu-Jiu”.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: