Băsescu a câştigat procesul cu Patriciu legat de filmul din campanie

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu, în legătură cu un filmuleţ difuzat în timpul campaniei prezidenţiale din 2009 în care şeful statului ar fi lovit un copil, au decis miercuri magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Potrivit hotărârii judecătorilor, Traian Băsescu trebuie să primească despăgubiri civile în valoare de 0,5 lei de la Dinu Patriciu. De asemenea, instanţa îl obligă pe omul de afaceri să publice în două numere consecutive în câte trei ziare naţionale această decizie.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată, la sfârşitul anului 2009, pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemând în instanţă şi Best Media, societatea care editează ziarul "Gardianul", acţiunea fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010. În acţiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Traian Băsescu solicită ca Patriciu şi firma Best Media să fie obligaţi la despăgubiri în valoare de 1 leu, ca urmare a vătămării imaginii sale prin difuzarea imaginilor în care ar lovi un copil.

De asemenea, Băsescu a cerut ca decizia instanţei să fie publicată în două ziare centrale, precum şi obligarea părţilor la plata cheltuielilor de judecată. Best Media Press este societatea care edita "Gardianul", ziarul care a postat, pe site-ul său, filmul în care se presupune că şeful statului ar fi lovit un copil.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: