Bat sute de kilometri să se vaccineze în Gorj

Străbat o jumătate de țară ca să se vaccineze cu Pfizer. Zeci de oameni din Constanța, Sibiu sau București au găsit locuri libere tocmai în Gorj, la centrul de vaccinare din localitatea Bălești. Locurile în centrele de imunizare unde se folosește serul de la Pfizer au început să fie cele mai „vânate”.

Centrul de vaccinare din Bălești a fost amenajat într-o sală de sport și a fost deschis în data de 1 martie. Aici, cei care se vaccinează primesc serul de la Pfizer.

Primarul comunei spune că au ajuns să se programeze la vaccine și români care locuiesc la sute de kilometric distanță. “Se vaccinează oamenii. Este de bun augur. Centrul de vaccinare a fost înființat în comuna Bălești, în satul Ceauru, la Sala de Sport. Este binevenit acest centru atât pentru cetățenii din localitatea noastră, cât și pentru ceilalți cetățeni din localitățile învecinate și nu numai. Avem oameni care vin din București, Constanța, Sibiu, din mai toată țara. Vin în funcție de programări. Aici au găsit locuri. Avem și vaccinul Pfizer încât de când am deschis acest centru. Era vorba să avem Pfizer și Moderna, dar am început cu Pfizer”, a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

De când a fost deschis și până în prezent, la centrul de vaccinare din Bălești s-au vaccinat circa 1.500 de persoane. Aproximativ 500 au primit și rapelul. 

Vizualizări: 1,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: