Rezultate îngrijorătoare la simulări. Liceu din Gorj cu zero promovați!

Rezultatele de la simulările examenului de Bacalaureat din județul Gorj se arată a fi unele devastatoare. Conform datelor transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, doar 48% dintre elevii gorjeni au trecut aceste simulări.

Notele la simulările pentru Bacalaureat au fost cât se poate de mici, ceea ce înseamnă că liceenii trebuie să se pregătească serios pentru examenul din vară. De asemenea, la Gorj sunt și unității de învățământ în care niciun elev nu reușit să ia o notă de trecere. De exemplu, Liceul Tehnologic din Turburea este din nou fruntaș la rezultatele slabe, spune inspectorul școlar din cadrul ISJ Gorj, Nicolae Negrea.  

”La examenul de Bacalaureat au fost înscriși 3.131 de elevi și s-au prezentat 2.209. Procentul de promovabilitate în județul Gorj este de 48,21%. La Liceul Tehnologic din Turburea promovabilitatea a fost zero. Se vor monitoriza aceste licee și se fac planuri de măsuri de pregătire a elevilor. Mai sunt 3 luni, există posibilitatea să se remedieze cât de cât aceste lipsuri”, a spus Nicolae Negrea.

Sunt și licee unde procentul de promovabilitate este destul de mare. ”Printre liceele cu cea mai mare promovabilitate se află Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu cu un procent de 92,79%, urmat fiind de Colegiul Național Tudor Vladimirescu”, a mai spus Negrea.

O singură medie de 10 a fost obținută în județul Gorj, fiind vorba despre un elev de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru.  Rezultatele vor fi afișate la școlile unde învață elevii care au susținut probele scrise.  

Vizualizări: 9,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: