Bătrână accidentată mortal la Stăneşti, alta rănită chiar de ziua sa!

Graba şi neatenţia la volan au generat un accident grav la Stăneşti, miercuri seara, când două bătrânele ce stăteau la taclale pe banca din faţa porţii au fost spulberate de o maşină care le-a lovit în plin. Şoferiţa, o consăteană, dă vina pe o vacă pe care ar fi încercat s-o ocolească, ea fiind acum anchetată penal pentru ucidere din culpă.

Accidentul a avut loc miercuri seara, aproape de centrul comunei, nu departe de sediul Primăriei din Stăneşti. Maria Pilea şi Vişinica Şerban terminaseră treburile prin gospodărie şi ieşiseră la poartă la taclale, fără să se gândească la ce putea fi mai rău pentru ele. Prima dintre ele, care îşi aniversa şi ziua de naştere, împlinind 63 de ani, a scăpat cu viaţă pentru că a fost aruncată de pe bancă şi nu a fost lovită foarte grav, aşa cum i s-a întâmplat vecinei sale. „Avea viteză, da, venea tare. A pierdut controlul, s-a răsucit maşina şi a venit spre noi cu de-a latul. A dat în banca din faţa noastră, de la celălalt capăt al podului şi apoi a dat în noi. Pe mine m-a zvârlit în poartă, am scăpat mai uşor, dar pe vecina a luat-o în plin”, povestea Maria Pilea.

Nora sa, pe care o cheamă tot Maria Pilea, îi mulţumeşte lui Dumnezeu că i-a rămas soacra în viaţă, dar şi pentru că ea a mai întârziat câteva clipe prin gospodărie pentru că, altfel, doar Cel de Sus ştie care ar fi fost deznodământul. „Soacra mea a avut mare noroc, da, mai ales că e şi ziua ei. A renăscut, e clar. Mă pregăteam şi eu cu încă o vecină să ieşim la poartă, dar am mai avut un pic de treabă. Cinci minute dacă ieşeam mai devreme eram ori ca soacra mea ori ca femeia cealaltă”, spune nora rănitei.

N-a mai putut fi salvată

Două echipaje medicale au mers degrabă la locul accidentului, dar pe tanti Vişinica nu au mai putut să o salveze. Prima care a ajuns la ea după accident a fost o vecină, care povesteşte că bătrâna de 75 de ani era încă în viaţă după ce fusese lovită de maşină. „Maşina a trecut pe lângă noi cu viteză, că şi eu eram la poartă, cu nişte vecine, dar noi stăm mai jos, cu vreo 100 de metri. Apoi auzirăm bufnitura şi venirăm să vedem ce s-a întâmplat. Vecina era pe jos, flecită, era lovită şi la faţă, la mâini, la picioare. Am şters-o eu de sânge pe faţă şi se văita că o dureau coastele. Zicea că probabil făcuse hemoragie internă, dar ea săraca era pe ducă”, a povestit una dintre localnicele venite la locul accidentului.

Vaca şi accidentul

Şoferiţa care a produs accidentul nu a vrut să spună dacă se grăbea sau nu, ea cerându-le ziariştilor să o scutească de întrebări pentru că nu se simţea bine, lucru de altfel de înţeles. A trebuit însă să discute cu poliţiştii care au deschis accidentul, ea menţionându-le şi anchetatorilor şi unor rude că ar fi încercat să evite o vacă aflată pe şosea. Oamenii legii cred însă că mergea cu o viteză prea mare şi de aceea a produs accidentul, nenorocirea producându-se pe o porţiune de drum drept, cu carosabil uscat. Acum şoferiţa de 27 de ani este anchetată pentru ucidere din culpă şi riscă cel puţin o condamnare cu suspendare.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: