Bătrâneţe haină grea pentru o pensionară din Bărbăteşti

A fost dată afară din casă de către fiul său. Este vorba de o batrână din comuna gorjeană Bărbăteşti. Maria Popescu de 69 de ani este nevoită acum să îşi trăiască bătrâneţea în casa unui fost profesor din localitate, locuinţa are însă pereţii crăpaţi, nu este racordată la energie electrică şi femeia riscă să fie aruncată din nou în stradă întrucât nu are acte pe această casă. 
Coşmarul Mariei Popescu a început în luna aprilie a anului trecut , când fiul, ei Nicolae Popescu, însoţit de un executor judecătoresc, a bătut la uşa casei şi i-a arătat acesteia hotărârea definitivă şi irevocabilă emisă de către instanţa de judecată, în care scria clar că ea nu mai are niciun drept în gospodăria în care a muncit ani de zile. “L-am ajutat cu ce am putut, am muncit şi eu la această casă, după ce s-a căsătorit, eu m-am îmbolnăvit, nu am mai putut sa-l ajut şi de atunci nu m-a mai considerat mama lui” spune cu lacrimi în ochi bătrâna. 
 Acum, femeia a fost aruncată practic în stradă. A locuit câteva luni de zile prin vecini iar iarna şi-a petrecut-o la sora ei în capitală. Acum s-a întors însă în comuna în care şi-a trăit mare parte din viaţa. Maria Popescu are un venit de 200 de lei pe lună, pensie CAP, dar banii abia dacă îi ajung pentru medicamente, vecinii sunt cei care îi mai dau să mănânce o gustare caldă şi de la care ia apă de băut. “Nu are cum să gătească prentru că nu are gaze, nici măcar nu are unde să îşi încălzească apă pentru a-şi face baie, eu îi dau ceva de mâncare şi mă mai ajută cu nepoţica, o mai supraveghează când am eu treabă”spune Maria Patraşcu una dintre vecine. 
 Autorităţile locale din zonă cunosc problema Mariei Popescu dar spun că până acum femeia nu a venit la primărie să ceară sprijin. “A fost scoasă afară din casă, asa este, nu a cerut sprijin primariei decât verbal,insă spune că i s-au dat acte false, există totuşi o hotărâre definitivă, nu se mai poate face nimic” a declarat Adrian Mangu, viceprimarul comunei Bărbăteşti.
Maria Popescu, mai are doi copii care locuiesc tot în comuna Bărbăteşti, dar nici ei nu o bagă in seamă.  


Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: