Bătrânii târgujieni vor primi pachete de la Banca de Alimente

Un număr de patruzeci de persoane în vârstă de peste 70 de ani care au posibilităţi materiale reduse vor primi alimente şi tichete valorice prin programul „Banca de Alimente”, program iniţiat de Crucea Roşie România. Selecţia bătrânilor va fi făcută de Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Jiu.

Sfintele Sărbători de iarnă vor aduce bucurie şi pe feţele a 40 de târgujieni trecuţi cu mult peste prima tinereţe. Aceştia vor primi pachete cu alimente strânse prin programul „Banca de Alimente”. Pachetele vor cântări aproape <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />12 kilograme fiecare iar valoarea unui bon valoric este de 8,72 de lei. „Pentru 40 de persoane în vârstă de peste 70 de ani şi cu posibilităţi materiale reduse, Crucea Roşie Târgu Jiu va distribui alimente şi bonuri. Este vorba de banca de alimente care va da bătrânilor zahăr, făină, ulei şi cam tot ce au nevoie de sărbătorile de iarnă”, a declarat Dumitru Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii Târgu Jiu.

Persoanele vor fi selectate de Direcţia de Protecţie Socială a municipiului fiind vorba de 25 de pachete şi 135 de bonuri valorice. „Pachetele cântăresc 12 kilograme fiecare iar din bonuri vom completa numărul de pachete până la 40 de bătrâni pentru că nu sunt decât 25 de pachete. Noi le vom împărţi tot prin intermediul direcţiei de asistenţă socială a oraşului pentru că ei ştiu mai bine cine are nevoie într-adevăr de aceste ajutoare”, a declarat Dumitru Bunăiaşu.

Pachetele vor fi distribuite bătrânilor în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: