„Bătrânul Cârciumaru“ avertizează pesediştii care lucrează pentru Geoană

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că deputatul Scarlat Iriza caută în colegiul său adepţi pentru partidul pe care vrea să-l înfiinţeze Mircea Geoană. Despre această situaţie ştie şi Ion Călinoiu, prim-vicepreşedinte PSD Gorj, care avertizează că nu va convinge nici un membru al partidului să treacă alături de Mircea Geoană. Liderii PSD sugerează că pe lista de parlamentari nu vor mai fi susţinuţi Scarlat Iriza şi Vasile Popeangă. Deputatul Popeangă răspunde şi spune că nu va pleca din PSD decât exclus. Iar Iriza susţine că Florin Cârciumaru „nu ştie ce vorbeşte“.

Florin Cârciumaru a declarat la o emisiune TV că: „La o întâlnire la Călăraşi a participat şi domnul Iriza. Nu ştiu dacă a fost şi domnul Popeangă, dar sută la sută domnul Iriza a fost“, semn că din acest proiect face parte şi Popeangă. Însă alte surse spun că Vasile Popeangă încearcă mai multe variante, însă rămânerea în PSD nu este una dintre ele. Popeangă vorbeşte despre o „înscenare“ prin care să fie forţat să plece din PSD. În realitate, Popeangă vrea să plece din PSD la orice partid care-l va susţine pentru un alt mandat. „Ştiu că domnul Iriza s-a deplasat în colegiul de care răspunde şi a stat de vorbă cu mai mulţi primari încercând să-i determine să vină spre Mircea Geoană. Nici un primar nu e de acord cu propunerea lui Iriza. Mircea Geoană nu va găsi adepţi“, a mai spus Cârciumaru.

Iriza spune că nu convinge membrii PSD să plece la noul partid al lui Geoană: „Nu ştie ce vorbeşte. Eu m-am întâlnit cu primarii PSD, cerem unitate în partid şi partidul să rămână la guvernare. Nicidecum că face nu ştiu cine un partid. Total dezinformat. Nu-l susţin pe domnul Geoană în înfiinţarea unui partid. Domnul Geoană nu vrea să formeze un nou partid, ci să fie reprimit în partid“.

 „Bătrânul Cârciumaru i-a făcut parlamentari“

Liderul PSD a mai spus că Iriza este de „nerecunoscut“ şi cel mai probabil este „împins în faţă de alţii“. „E scos în faţă de alţi indivizi pentru că domnul Iriza e de nerecunoscut. Pe fondul unei nemulţumiri personale şi nu vreau să spun mai mult a început să comenteze, să iasă în spaţiul public. Concluzia noastră a celor din PSD este că dânsul acţionează la comanda unor indivizi care, părerea mea, au obţinut tot ce se putea obţine de la această organizaţie, şi acum nu-i mai interesează partidul, nu-i mai interesează nimic“, a spus Cârciumaru.

Se zvoneşte că Iriza este susţinut de fostul senator Mihail Greblă, care într-adevăr a obţinut de la PSD nominalizarea la Curtea Constituţională. Cârciumaru mai spune că unii nu mai intră pe lista de parlamentari. „Îşi dă seama că în 2016 va fi foarte greu să mai vorbească de o candidatură de la PSD pentru că aşa cum dânsul a bătut apropo că eu să fac pasul lateral tot aşa de bine şi alţii, care nu au trecut prin parlament, îi spun dânsului care a avut două mandate să facă pasul lateral“.

Preşedintele PSD Gorj l-a avertizat pe deputatul Scarlat Iriza că a ajuns parlamentar cu ajutorul „bătrânului Cârciumaru“. Înainte cu câteva săptămâni, Iriza a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj invitându-i pe liderii Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru să lase locurile lor tinerilor. „Legat de declaraţia dânsului că suntem bătrâni. Eu unul nu mă consider un om bătrân şi că, mă rog, chiar am o putere de muncă ca-n tinereţe. Vreau să-i mai spun dânsului şi altuia, care încearcă să producă tensiuni în PSD, că bătrânul Cârciumaru i-a făcut pe unii din ei parlamentari, bătrânul de Cârciumaru, bătrânul de Călinoiu“, a spus acesta la un post local.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: