Lista consilierilor traseişti, secretă pentru liderii partidelor

Efect incredibil al legii traseiştilor! Şefii de partide din Gorj nu ştiu, la luni bune de la centralizare, care sunt consilierii plecaţi şi care au rămas. Instituţia Prefectului, cea care a făcut centralizarea cererilor depuse la primării, le-a transmis partidelor doar numărul celor plecaţi, nu şi numele lor. Prefectul Alin Văcaru a explicat că întocmirea unei liste cu toţi consilierii plecaţi este o treabă foarte grea!!! Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a recunoscut că nu are lista consilierilor care au trecut la PSD. Nici Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, nu are lista celor plecaţi, pentru că a primit de la prefectură doar cifre. Colegul lui, Dan Vâlceanu, spune că are o situaţie exactă, pe care a făcut-o partidul, contactând fiecare primărie în parte. „Nu ne-a comunicat nimeni ceva oficial”, a spus şi liderul UNPR Gorj.

PSD a fost partidul care a avut cel mai mult de câştigat în urma Ordonanţei ce a permis traseismul politic. Cu toate acestea, preşedintele Florin Cârciumaru spune că nu are o situaţie concretă cu primarii şi consilierii care au trecut la PSD. „Nu am o situaţie clară cu primarii şi consilierii care au trecut la PSD. Mai întâi trebuie să vorbesc cu Ciprian Florescu pentru că el s-a ocupat de această problemă. Nu vreau să fac precum un prieten al meu care i-a pierdut pe drum”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Acesta a făcut aluzie la liberalul Dian Popescu, căruia nu i-au ieşit primarii la numărătoare. Liderul PNL Gorj ştia că mai are 12 primari, însă în centralizarea întocmită de Instituţia Prefectului figurează cu 13 primari. Mihai Calotă, primarul de la Urdari, a explicat că nu şi-a depus adeziunea la PSD în termenul legal şi că a rămas la PNL.

Dian Popescu este hotărât să ceară o listă nominală de Instituţia Prefectului. Asta în condiţiile în care colegul său Dan Vâlceanu susţine că ştie exact ce aleşi locali are în partid. „Eu am o listă cu numele şi numerele de telefoane ale primarilor, viceprimarilor şi consilierilor locali care fac parte din noul PNL, mă refer atât la cei care provin din fostul PDL, cât şi la cei care provin din fostul PDL. Lista nu o am de la Instituţia Prefectului, ci am întocmit-o după ce am luat legătura cu organizaţiile noastre din teritoriu, şefii de Colegii s-au ocupat de acest lucru. Am o situaţie reală în proporţie de 98%. Nu vorbesc de 100% pentru că există posibilitatea să se fi omis ceva. Dacă domnul Dian Popescu îmi cerea această situaţie i-o dădeam”, a declarat Dan Vâlceanu.

Dian: Vâlceanu s-a mai înşelat în privinţa consilierilor

Dian Popescu vorbeşte despre lista lui Dan Vâlceanu ca despre „nişte copilării”. Acesta spune că Vâlceanu s-a mai înşelat şi în privinţa consilierilor săi din fostul PDL. „Voi cere Instituţiei Prefectului să-mi comunice o listă nominală cu aleşii locali din PNL. Sunt consilieri care au trecut la PSD şi nu recunosc. E suficient să te mintă 7-8 dintre ei şi ai pierdut câteva organizaţii locale. Dan Vâlceanu vorbeşte despre nişte copilării. Eu nu am încredere în lista lui. Îi reamintesc că s-a înşelat şi în privinţa propriilor consilieri de la fostul PDL despre care spunea că îi cunoaşte foarte bine. Un exemplu concret este consilierul judeţean Cilibiu. Noi îi spuneam lui Vâlceanu că Cilibiu a plecat la PSD, însă el susţinea că Cilibiu este la PDL, când în realitate trecuse de două săptămâni la PSD”, a declarat Dian Popescu.

Nici liderii partidelor mici nu au o listă nominală cu aleşii locali. „Noi ştim că avem 2 primari şi 41 de consilieri, însă nu ne-a comunicat nimeni ceva oficial. Nu avem o listă nominală de la Instituţia Prefectului. Astea sunt informaţiile pe care le avem noi din teritoriu”, a declarat Gheorghe Cocină, liderul UNPR Gorj.

EXPLICAŢIE

Prefectul Alin Văcaru spune că întocmirea unei liste nominale cu traseiştii este foarte greu de realizat. „Noi nu avem o listă nominală cu cei care au trecut la alte partide. Avem o centralizare numerică de genul: atâţia primarii au plecat de la un partid, atâţia primari a câştigat alt partid. Nu stau să urmăresc firul, să văd fiecare pe unde a plecat. Asta ar însemna să ţin un om ocupat doar pentru această problemă. Nu mi-a cerut nimeni un tabel nominal. Dacă liderii partidelor îmi vor solicita acest lucru, voi verifica, iar dacă este legal le voi da lista nominală”, a declarat Alin Văcaru.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: