Primarul Moşoiu, condamnat şi iertat de magistraţi

Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti, poate rămâne în funcţie şi chiar candida pentru un nou mandat, deşi a fost condamnat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Craiova într-un dosar penal. Magistraţii au decis suspendarea executării pedepsei de un an, precum şi suspendarea pedepselor accesorii, printre care se număra interzicerea drepturilor electorale. Cazul Moşoiu provoacă însă noi dispute în PNL Gorj. Co-preşedintele Dan Vâlceanu cere aplicarea statutului şi excluderea lui Moşoiu, în timp ce Dian Popescu – celălalt copreşedinte – îl susţine pe Moşoiu.

Primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Craiova la un an de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că a vândut o bucată de teren unui terţ care, ulterior, l-a revândut Primăriei Drăguţeşti. Judecătorii au decis şi interzicerea drepturilor electorale, dar tot ei au suspendat aplicarea măsurii. Primarul Vasile Moşoiu a declarat că îşi va duce mandatul la bun sfârşit, însă nu este convins că va mai candida în 2016. „Am rămas cu această condamnare, nu este un lucru confortabil, dar respect decizia judecătorilor. Am primit o hotărâre a judecătoriei Târgu Jiu care clarifică situaţia. Am primit un an cu suspendare, mi se interziceau nişte drepturi, dar şi interdicţia asta se suspendă. Eu am voie să-mi continui mandatul însă nu pot să anticipez ce se întâmplă până în 2016”, a spus primarul Vasile Moşoiu.

Dian Popescu: „Îl susţin în continuare pe Moşoiu”

Liderul Partidului Naţional Liberal Gorj, Dian Popescu, a declarat ieri că Vasile Moşoiu va rămâne membru PNL şi va fi în continuare candidatul partidului la primăria Drăguţeşti. „Moşoiu nu a fost condamnat pentru acte de corupţie, îl susţin în continuare şi nu mă gândesc la o altă soluţie pentru primăria Drăguţeşti. În acest moment se lucrează la un regulament de aplicare a statutului care va rezolva aceste conflicte”, a declarat Dian Popescu, copreşedinte PNL Gorj.

Celălalt copreşedinte, Dan Vâlceanu, cere însă respectarea statutului PNL, care arată că orice membru care a primit o condamnare definitivă trebuie să fie exclus. „Statutul prevede că în cazul condamnărilor definitive pierde automat şi de drept calitatea de membru. Îmi pare rău pentru domnul primar, vom purta o discuţie, aşa este normal”, a declarat liderul PNL, Dan Vâlceanu.

DECIZIE

Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj, nu s-a pronunţat ieri în cazul primarului Moşoiu declarând că aşteaptă să citească sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova. „Încă nu am primit decizia, aşteptăm şi noi să vedem ce dispune sentinţa”, a precizat Văcaru.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: