Cruci albe pe geamurile PSD!

Incident cu repetiţie ieri dimineaţă la sediul PSD Gorj, unde membrii filialei au găsit cruci desenate pe geamurile de la partid. Şi la sediile PRM şi PAS Gorj au fost acte de vandalizare cu vopsea albă a câtorva afişe electorale lăsate în geamuri din campania prezidenţială de anul trecut. Reprezentanţii partidelor au solicitat Poliţiei să facă o anchetă.

Surpriză maximă ieri dimineaţă pentru cei câţiva angajaţi permanenţi ai filialei judeţene a PSD Gorj, când s-au prezentat la sediul organizaţiei pentru a începe ziua de muncă. Pe geamuri erau desenate cu vopsea albă nişte cruci albe, aproape de un metru mărime, nimeni neştiind cine ar fi fost chinuit de talent în noaptea de miercuri spre joi pentru a face asemenea „picturi”. ”Eu când am trecut pe aici nu am văzut pe nimeni, venise femeia de serviciu, am văzut crucile şi m-am speriat. Cred că un dezaxat sau unul plătit a putut face aşa ceva pentru că m-am uitat mai atent la cruci şi am văzut că nu le-a desenat prea drept. Ori i-a fost frică să nu fie văzut şi s-a grăbit ori e un dezaxat, un nemernic”, a spus Constantin Stancu, unul dintre pensionarii care trece frecvent pe la sediul partidului de guvernământ.

Incident cu repetiţie, anchetat de Poliţie

Scena de ieri le-a reamintit social-democraţilor de alte cruci cu care s-au mai trezit pe geamurile de la sediu după turul doi al alegerilor prezidenţiale. În noiembrie cei care au făcut crucile au lăsat la sediul filialei inclusiv poze şi lumânări aprinse pentru Victor Ponta, atunci incidentul fiind pus pe seama finalului de campanie. Acum însă campania e deja istorie, iar repetarea poveştii nu trebuie ignorată. „Tot cruci au fost şi atunci, dar pe toate geamurile. Atunci era imediat după campanie şi aveam şi afişele electorale şi tot aşa a fost, au dat cu vopsea pe toate geamurile. Nu ştiu dacă e o coincidenţă sau o întâmplare, dar e regretabil că asemenea lucruri se întâmplă în oraşul acesta şi nu îşi au nici un sens”, a spus Mihai Gherghe, unul dintre fruntaşii filialei.

Dacă la precedentele cruci mai marii PSD Gorj au trecut cu vederea incidentul cu pricina, la cel de acum a fost sesizată Poliţia pentru că nimeni nu ştie ce s-ar putea întâmpla în următoarele nopţi. Criminaliştii au venit ieri şi au pozat şi măsurat crucile cu pricina, deschizând o anchetă în vederea identificării persoanei care le-a desenat pe geamurile PSD Gorj, purtătorul de cuvânt al filialei ferindu-se să acuze vreun adversar politic şi să implice vreun partid în acest scandal. „Partidul Social Democrat a formulat în această dimineaţă plângere la Poliţie pentru că şi noi suntem foarte curioşi să aflăm cine sunt cei care sau cel care a venit azi noapte ori chiar de dimineaţă şi a desenat crucile pe geamurile partidului. În nici un caz acestea nu au fost făcute de vreun membru de-al nostru de partid, aşteptăm să vedem concluziile cercetărilor făcute de Poliţie”, a spus Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt dând de înţeles că şefii filialei se gândesc tot mai serios să instaleze camere de supraveghere pentru ca, pe viitor, în cazul unor alte incidente, imaginile să le fie de folos anchetatorilor.

PAS şi PRM, pe lista victimelor

După ce poliţiştii au plecat de la sediul PSD Gorj, geamurile au fost spălate şi crucile au fost şterse, de o curăţare a vitrinelor având parte şi sediile PAS şi PRM Gorj. Persoane necunoscute nu au desenat aici cruci, dar au mâzgălit cu acelaşi gen de vopsea albă afişele candidaţilor la Preşedinţia României, Corneliu Vadim Tudor fiind cel mai „albit”. Liderul filialei, Gheorghe Bucălăete, a dat vina pe adversarii săi din PNL pentru producerea incidentului respectiv. „Nu pot să fie altcineva decât adversarii politici. Considerăm că nu este normal să se întâmple astfel de lucruri, indiferent de opiniile politice, de activităţile noastre desfăşurate. Dacă nu se stopează astfel de lucruri se poate ajunge la ceva şi mai grav”, a spus Bucălăete.

Acuzaţiile sale au fost respinse ferm de cei vizaţi, democrat-liberalul Eduard Berca spunând că doar „un dezaxat” ar fi putut să recurgă la un asemenea gest. „Le recomand să facă plângere la Poliţie, să identifice autorii”, a spus Berca. Poliţia nu a fost sesizată în cazul PAS şi PRM Gorj, anchetatorilor fiindu-le oricum destul de dificil şi să dea de urma celui care a vandalizat sediul PSD Gorj.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: