Bătrânul dispărut la Gârla, găsit la vaci în Târgu-Jiu

Poliţiştii au reuşit să dea ieri de urma bătrânului de 73 de ani din Plopşoru, despre care nu s-a mai ştiut nimic de săptămâna trecută. Petre Anca este în viaţă şi în tot acest timp în care oamenii legii au mobilizat importante efective pentru a-l găsi, el a păzit liniştit vacile pe malul Jiului, în apropiere de municipiul Târgu Jiu.

Proprietara unei turme de animale l-a tocmit pe acesta pe post de văcar, iar de pe 22 septembrie bătrânul a plecat de la stâna la care lucrase până atunci fără să comunice cuiva ceva despre decizia sa. Întâmplarea face ca atunci când a decis să plece de la Gârla, Anca să iese la "ia-mă nene" la Rovinari şi un şofer era gata să-l lovească din greşeală cu maşina. Şoferul cu pricina a evitat accidentul şi când l-a luat la întrebări pe bătrân a aflat că acesta îşi căuta o turmă pe care s-o păzească pe câmp. Conducătorul auto avea o turmă de vite la Târgu Jiu şi, astfel, l-a tocmit pe noul său văcar, nebănuind că în următoarele zile Poliţia îl va căuta pe bătrân.

Proprietarii stânei respective, situate în cariera Gârla, în apropiere de Rovinari, au anunţat Poliţia la trei zile după ce au văzut că Petre Anca nu mai dă niciun semn de viaţă. Oamenii legii au apelat inclusiv la jandarmi, voluntari şi un câine lup pentru a-l căuta pe bătrân printre excavatoarele din zona minieră sau prin găurile adânci şi de doi metri existente pe terenul afectat de lucrările miniere. În momentul în care s-a întâlnit cu poliţiştii, Petre Anca le-a spus acestora că a plecat de bună voie de la fosta stână, menţionând că nu a fost victima vreunei infracţiuni, moment în care ancheta şi căutările oamenilor legii s-au încheiat.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: