Bătut crunt de lăutari la petrecerea minerilor

Petrecerea de premiere a echipelor câștigătoare la competiția de minifotbal organizată marți seară de CE Oltenia a debutat cu un scandal sângeros. Un salariat al CE Oltenia a fost lovit cu sticlele de bere de lăutarii chemați să cânte pentru petrecăreți la restaurant. Unul dintre făptași ar fi miner la cariera Jilț Sud. 20 de zile de îngrijiri medicale a primit Cosmin Detculescu după ce lăutarii i-au spart capul și i-au rupt două degete de la mână.

Cosmin Detculescu este șofer de microbuz la CE Oltenia, iar marți, în ziua în care a avut loc petrecerea de premiere a echipelor fruntașe la Cupa CEO la minifotbal, a fost trimis de superior la restaurantul Rebecca din Târgu Jiu, acolo unde s-a desfășurat acțiunea, pentru a duce premiile, echipamentele sportive și diplomele.

Conform bărbatului, în jurul orei 15.45, a fost agresat verbal de unul dintre lăutarii care veniseră să cânte pentru cei prezenți. Când i-a cerut socoteală, respectivul, ajutat de încă doi lăutari, l-a snopit în bătaie, folosindu-se de sticlele pline cu bere de pe masă. Unul dintre cei trei lăutari, G.F., este angajat al companiei la cariera Jilț Sud, spune victima. ”S-a întâmplat înainte de a termina programul. Sunt șofer pe microbuz la CEO și m-am dus cu premiile. La masă se aflau 3 persoane pe care le cunoșteam, lăutari, printre care și un angajat al nostru, al CEO. Unul dintre ei a început să mă înjure de mamă și m-am dus către ei. S-au ridicat în picioare. Unul m-a luat în brațe, altul mi-a dat cu sticla în cap, pe la spate. Colegul de la Jilț Sud nu m-a lovit, dar s-a ridicat în picioare. M-a luat salvarea, a rămas Poliția cu ei acolo”, a spus Cosmin Detculescu.

Vrea să declare accident de muncă

Șoferul CE Oltenia spune că îi cunoștea pe cei trei, dar că nu a avut vreodată ceva de împărțit cu vreunul dintre ei. Medicul legist i-a acordat 20 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul s-a ales cu cinci copci în cap și cu două degete rupte la mână. A contractat un avocat și spune că va depune plângere la poliție împotriva bătăușilor. Bărbatul se teme că acest caz va fi mușamalizat la nivel de companie. ”Urmează să-mi bag medical. Nu am rămas internat, dar trebuie să-mi fac tomograf. Am anunțat la noi, la administrativ, le-am spus că este accident de muncă. Nu era clar cuiva de la Protecția Muncii. I-am spus că este accident de muncă pentru că s-a întâmplat la 16 fără un sfert. Am scris în foaie, am foaia semnată, normal că era în interes de serviciu. Nu eram de capul meu, nu era cursă clandestină. Eram în timpul programului”, a mai spus Cosmin Detculescu.

ANCHETĂ

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. ”Un bărbat de 47 de ani a agresat fizic un bărbat de 39 de ani. S-a întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violențe”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Vizualizări: 23,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: