Bazele sportive şcolare vor fi finalizate luna viitoare

Primăria Târgu Jiu a anunţat că cele 16 baze sportive la care se efectuează lucrări în această perioadă vor fi finalizate în cursul lunii aprilie. Primarul Marcel Romanescu a anunţat miercuri că terenurile vor fi gata de Paşti şi vor avea inclusiv instalaţie de nocturnă.

Primăria Târgu Jiu a demarat încă din 2018 o serie de lucrări la bazele sportive din cadrul a șase unități de învățământ din municipiu. Este vorba de 16 baze sportive moderne amplasate în incinta a șase unități de învățământ locale, respectiv 16 terenuri cu suprafață de joc sintetică pentru fotbal, baschet, volei și tenis.

Anul trecut au fost executate toate lucrările de pregătire a infrastructurii acestor terenuri, respectiv bituminizarea terenurilor și împrejmuirile, iar anul acesta, după ce au fost  pregătite suprafețele, s-au demarat lucrările de acoperire cu covor sintetic sau suprafaţă sintetică de joc pentru toate aceste terenuri.

Primarul Marcel Romanescu a primit garanţii că de Sărbătorile de Paşti aceste terenuri vor fi funcţionale: „Am garanţia de la constructor că, până la sărbătorile pascale din acest an, toate terenurile de sport, cele 16 baze sportive construite la unităţile şcolare, vor fi finalizate. Asta va însemna un plus şi pentru activitatea Clubului Sportiv Municipal. Pentru că, din discuţiile pe care le-am avut cu directorii de şcoli, anterior aprobării constuirii acestor baze sportive, am stabilit că bazele sportive vor putea fi folosite în perioada de vacanţă şi în perioada extraşcolară de către cluburile existente la Târgu Jiu şi de către tinerii din cele trei cartiere. Discutăm de 3-4 zone ale oraşului şi fiecare zonă are câte două baze sportive. Deci este o veste îmbucurătoare pentru toţi cei care din vară pot să folosească aceste terenuri de sport, iar terenurile de fotbal şi handbal sunt prevăzute şi cu nocturnă”.

Au fost deja montate două terenuri de baschet și volei la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” și este finalizat şi terenul de baschet de la Liceul de Muzică și Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”.

Celelalte şcoli la care s-au efectuat lucrări sunt Școala Gimnazială “Pompiliu Marcea”, Liceul cu Program Sportiv și Liceul Teologic “Sfântul Nicodim”.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: