Alionescu anunţă ultimul joc pentru ACS Târgu Jiu

Sala Sporturilor găzduieşte joi seara două meciuri, unul de handbal la ora 17:00 când UCB Târgu Jiu va juca cu CSM Şcolar Reşiţa, şi unul de baschet, cu începere de la ora 19:00. ACS Târgu Jiu ar putea juca cu această ocazie ultimul meci din campionat pe terenul de la Târgu Jiu, după cum a anunţat antrenorul Claudiu Alionescu.

La Sala Sporturilor din Târgu Jiu iubitorii de sport au ocazia joi seara să vadă la lucru echipele locale de handbal şi baschet. De la ora 17:00, studenţii de la UCB Târgu Jiu primesc vizita liderului serie C a diviziei A, CSM Şcolar Reşiţa. Imediat după acest meci va începe cel de baschet, de la ora 19:00, când ACS Târgu Jiu ar putea juca ultimul meci din acest sezon, după cum a anunţat antrenorul Claudiu Alionescu miercuri seara pe contul său de facebook: „Am trecut peste multe, grele și de toate. Maine, joi 28.03 la Sala Sporturilor, la ora 19:00, este poate ultima reprezentație a noastră acasă în acest sezon. Haideți împreună să fim alături de acești băieți pentru ca ei merită sa fie susținuți și apladuati. O victorie încă ne mai poate duce către play-off, locurile  9-16”.

ACS Targu Jiu va juca joi seara cu CSM Sighetu Marmaţiei, iar o victorie în acest meci ar putea duce, teoretic, echipa lui Alionescu în play-off. Practic însă, acest meci din Grupa Albastră ar putea fi ultimul pentru ACS, pentru că se dispută însă într-un moment dificil pentru echipa locală care nu mai are susţinere financiară şi este la un pas de desfiinţare. ”Este ultima noastră şansă de a accede către play-off-ul competiţiei din punct de vedere sportiv. O victorie ne-ar duce acolo în proporţie covârşitoare, de 100%. De aceea fac un apel la publicul spectator să vină alături de noi la sală joi seară, pentru aceşti băieţi care au trecut prin multe, şi acceptă destul de multe, pentru a putea duce mai departe tradiţia baschetbalistică de la Târgu Jiu. Ei îşi doresc cu ardoare să terminăm acest sezon şi chiar pe o poziţie onorantă. Sunt convins că vor da tot ceea ce depinde de ei pentru a putea să încununăm cu o evoluţie bună poate ultima noastră reprezentaţie acasă”.

Acest "din punct de vedere sportiv" spune totul despre situaţia echipei care ar putea face performanţă, dacă nu ar fi la un pas de desfiinţare, din punct de vedere organizatoric.

Situaţia la clubul gorjean este dramatică şi nu s-a schimbat nimic în ultima săptămână, baschetbaliştii nu au condiţii normale de antrenament, ca să nu spunem că nu au unde să se antreneze, iar situaţia financiară a clubului este dezastuoasă  şi nu s-au mai plătit salarii de anul trecut.

În aceste condiţii sunt riscuri mari ca ACS Târgu Jiu să urmeze celorlalte cluburi de baschet care au fiinţat la Târgu Jiu şi care au fost luni dezafiliate de către Federaţia Română de Baschet.  Consiliul Director al FR Baschet, întrunit luni 25 martie a aprobat cu unanimitate de voturi lista cluburilor care sunt propuse pentru dezafiliere în Adunarea Generală. Este vorba şi de Clubul Sportiv Energia Rovinari şi Asociaţia Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu, cele două cluburi pe care a funcţionat ultima echipă de baschet seniori din Târgu Jiu care a făcut performanţă în Liga Naţională. Federaţia a anunţat că a notificat cele două cluburi pentru a afla dacă mai au activitate, dar nu a primit nici un răspuns de la entităţile sportive aflate în insolvenţă din 2016, respectiv 2017.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: