Bălăeţ: CSM va avea secţii de baschet, handbal şi volei

Robert Bălăeţ a început munca la Clubul Sportiv Municipal de câteva zile şi aşteaptă acum stabilirea bugetului. Directorul CSM a dezvăluit marţi, la Accent Tv, că va avea nevoie de un buget de două milioane de lei pentru început, clubul urmând să aibă trei secţii, baschet, handbal şi volei, sau patru în varianta optimistă în care Consiliul Local ar ieşi din asocierea de la Pandurii Lignitul.

Reporter: Cum merg lucrurile după ce aţi început munca la CSM Târgu Jiu?

Robert Bălăeţ: Am încercat să iau legătura cu mai mulţi oameni din cadrul Primăriei şi Consiliului Local. Din păcate, singurul cu care am putut discuta a fost primarul Marcel Romanescu, care m-a asigurat de sprijinul său. Urmează să discut şi cu membrii Consiliului Local când vor avea timp. Vreau să discut despre viziunea mea asupra acestui club, pentru că apar tot felul de speculaţii în ultimul timp şi presupuneri de bugete şi angajări.  Nu o să se poată face nimic dacă nu se alocă anumite sume de bani, care evident vor fi controlate tot de dânşii. Nu poţi să faci sport cu nimic. Nu cred că voi fi lăsat singur să aduc doar bani de la sponsori, pentru că atunci mai bine îmi făceam un club privat.

Rep.: Aţi spus că vă aşteaptă o muncă titanică, cum este până acum?

R.B.: Am spus titanică nu pentru că ar fi o muncă foarte grea, dar văzând „lejeritatea” cu care am fost numit până la urmă în funcţie, am bănuit că nu o să îmi fie foarte uşor să îi conving pe acei oameni din consiliu să îmi acorde un buget, care cred eu ca va fi necesar resuscitării sportului gorjean. Din calculele pe care le-am făcut, doar pentru trei secţii sportive, handbal, baschet şi volei, ţinând cont că este an de început, trebuie să o luăm de la zero cu echipamente sportive, echipament de joc, şi chiar un microbuz, transferuri, indemnizaţii, salarii ale unor angajaţi, un buget de 18 -20 de miliarde de lei vechi ar fi suficient. Asta în condiţiile în care nu o să pot, deşi o să încerc să conving consiliul să iese din asocierea de la Pandurii Lignitul, pentru că vreau să facem şi secţie de fotbal la CSM.  

Rep.: Ce credeţi despre acest scandal iscat în jurul declaraţiei domnului primar că ar fi fost bine să o ia de la zero și Pandurii?

R.B.: Este o întrebare delicată pentru mine. Problema se pune altfel. Dacă Consiliul Local nu vrea să mai dea bani la Pandurii Lignitul, eu spun aşa, că e mai bine să ieşim din asociere şi să putem face secţie de fotbal pentru a ajuta acei copii care se chinuie acolo zilnic. La orice meci părinţii sunt disperaţi pentru că ei plătesc şi asistenţa medicală, şi deplasările, şi arbitrii, ori nu este normal să se mai insiste în această asociere şi să chinuie acei copii. Ori îi ajuţi, ori te retragi cum e normal. Eu, ca director al CSM, nu fac deloc politică, sau fac doar politica sportului gorjean, iar însemnele mele electorale nu pot fi decât emblema CSM. Şi o să mă bat pentru acest club, indiferent dacă trebuie să mă bat cu Marin Condescu sau cu oricine altcineva. Nu cred că nu mă pot înţelege cu cei de la Pandurii Lignitul pe viitor, dacă ar fi să le dau jucători, dacă ei vor mai exista. Eu vreau la CSM să avem activitate de copii şi juniori la fotbal, dar ideal ar fi să avem apoi şi o echipă de seniori pentru a le da copiilor o alternativă atunci când termină junioratul, o echipă care ar porni din judeţ, cu promovare imediată la Liga a treia. La fotbal se mai pot face transferuri pe bani, pe când la handbal şi baschet nu se aude de aşa de mulţi bani din transferuri. Când se fac acele parteneriate invit pe toată lumea care vorbeşte despre ele să vină şi să vadă despre ce este vorba.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: