Doar nouă biserici din Târgu Jiu sunt autorizate ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Târgu Jiu a demarat controale în rândul lăcașurilor de cult pentru a vedea în ce condiții se vor desfășura slujbele de Înviere. Potrivit ISU, doar nouă biserici din Târgu Jiu au autorizație împotriva incendiilor însă legea nici nu-i obligă pe preoți să le autorizeze dacă construcțiile nu au suferit modificări după apariția reglementărilor.

Lăcașurile de cult din Târgu Jiu, dar și din județ, au primit vizita inspectorilor ISU care au verificat dacă bisericile au sau nu autorizație împotriva incendiilor. Șefii ISU spun că majoritatea lăcașurilor nu au autorizație și nici nu sunt obligați să-și obțină dacă construcția nu a suferit modificări. ”Sunt lăcașuri de cult care nu sunt autorizate, avem însă și lăcașuri de cult care s-au autorizat și care sunt în curs de autorizare. Avem nouă autorizate și în curs de autorizare sunt opt care au venit cu documentații, vor fi studiate și în funcție de măsurile respectate le vom da sau nu autorizație. Depinde când a fost construită biserica sau mănăstirea respectivă, dacă s-au făcut modificări asupra construcției”, a spus Alin Drăgan, împuternicit adjunct inspector șef ISU Gorj.

Măsuri

Și pentru că urmează Noaptea de Înviere, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au câteva sfaturi atât pentru credincioși cât și pentru preoții bisericilor. ”Cetățenii trebuie să știe că lumânările aprinse se depun numai în afara lăcașurilor de cult, în locurile special amenajate cu apă și nisip și amplasate la distanțe de siguranță față de construcții, arbori, vegetație uscată. Este interzis a se folosi pentru a proteja flacăra de vânt pahare de plastic, suporturi din hârtie sau orice alte suporturi din materiale combustibil. Personalul monahal trebuie să știe că înainte de începerea slujbelor religioase cu public numeros trebuie să evacueze din Biserică covoarele, mochetele, scaunele sau băncuțele care nu sunt prinse în pardoseală astfel încât să se păstreze în permanență liber culoarul central al lăcașului de cult”, a mai spus Alin Drăgan, împuternicit adjunct inspector șef ISU Gorj.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: