Ce mănâncă pacienții de la spital, de Paști

Gorjenii care au neșansa să petreacă sărbătorile pascale pe paturile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor avea parte de un meniu îmbogățit în timpul zilelor de sărbătoare. Conducerea spitalului a avizat meniul de sărbătoare care conține friptură, sarmale, ouă roșii dar și cozonac.

Pacienții care vor rămâne internați în spital de sărbătorile pascale vor avea parte măcar de mâncare bună. Cel puțin asta susține conducerea spitalului județean care a avizat deja meniul pentru prima, a doua și a treia zi de Paște. Din meniu nu vor lipsi ouăle roșii, carnea sau cozonacul. ”Suntem foarte bine aprovizionați, am avut în fiecare zi carne, atât  la prânz cât și seara iar în zilele de Paști avem bineînțeles meniu tradițional îmbogățit. Dimineața avem ou roșu, care nu va lipsi trei zile consecutiv, la prânz avem sarmale, friptură înăbușită la regim, friptură la comun, cozonac iar la masa de seară orez și friptură. Se ține cont și de alocația bolnavilor, de afecțiunea fiecărui bolnav pentru că în zilele de Paști rămân în spital doar pacienții foarte grav bolnavi și trebuie să ne bucurăm împreună până la urmă, să le facem o zi fericită, să nu simtă boala”, a spus Elisabeta Șolea, asistent medical dietetician.

Minim cinci sute de pacienți

Bucătăreasa Eugenia Călinescu va fi cea care le va găti bolnavilor în zilele de sărbătoare. Femeia spune că anul acesta va pregăti mâncare pentru aproape 500 de pacienți căci este primul an când gătește pentru toate cele trei spitale la un loc. ”În zilele de Paști avem ou roșu, margarină, pateu, de dimineață, ciorbă de perișoare, friptură, portocale la diabet, supă cu găluști. De sărbători gătim de obicei pentru aproape 500 de pacienți pe toate cele trei spitalele. E primul an când gătim de Paște pentru toți pacienții la un loc, primul an de când suntem comasați. Pentru mai puțini nu am gătit niciodată”, a spus Eugenia Călinescu, bucătar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: