Bazin de înot la Turburea

Un bazin de înot ar putea fi realizat în comuna gorjeană Turburea. Administrația locală a inițiat un proiect în acest sens, pe care l-a depus spre finanțare din fonduri guvernamentale, la Compania Națională de Investiții (CNI). Nu va fi orice bazin de înot, ci unul didactic. Ștrandul va fi realizat în satul Poiana, pe un teren din patrimoniul comunei, unde s-ar putea face și racordarea la apă.

Primarul Ion Bîrcă spune că unitatea de agrement va fi administrată de primărie, care va încheia colaborări cu unitățile de învățământ din localitate, astfel încât elevii să facă sport de performanță. ”Proiectul este pe listă, însă nu se pot da aprobările pentru că nu sunt bugetele aprobate. Eu am certitudinea că vom obține finanțarea pentru realizarea bazinului de înot didactic. Vor fi profesori care vor învăța copiii. O să avem colaborări cu școala, să facă chiar orele de sport la bazin. În zilele de week-end, vara, vom stabili o taxă pentru a-l putea folosi toți cetățenii din comună care doresc”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Autoritățile locale din Turburea speră ca cel târziu anul viitor să realizeze investiția. Valoarea proiectului este de 6.5 milioane lei.

Vizualizări: 2,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: