Bebe Ionică: Sunt doi miniştri pe care eu i-am ajutat în carieră

Social-democratul Bebe Ionică va afla săptămâna viitoare dacă va primi funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Bebe Ionică spune că, iniţial, şi-a depus CV-ul pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, însă nominalizarea sa a rămas în stand by din cauză că el s-a reorientat spre Ministerul Economiei. Ionică a declarat că, în cazul în care nu va primi avizul pentru Ministerul Economiei, se va reîntoarce la Ministerul Comunicaţiilor, unde a mai lucrat şi în anii trecuţi. Acesta susţine că pe ambii miniştri i-a ajutat foarte mult în carieră.

Rep.: Sunteţi în cărţi pentru o funcţie de secretar de stat? Ce minister vizaţi?
Bebe Ionică: Aici sunt mici discuţii. Sunt doi miniştri pe care eu i-am ajutat în carieră foarte mult. Este vorba de ministrul Economiei, domnul Alexandru Petrescu, cu care eu am lucrat foarte bine atunci când eram secretar de stat, de ministrul Comunicaţiilor, domnul Augustin Jianu, oameni foarte buni, n-am nicio problemă să lucrez cu oricare dintre ei. Foştii mei colaboratori, acum miniştri, îşi doresc foarte mult să lucrez cu ei, dar nu pot merge la ambele ministere.

Rep.: Totuşi, spre care minister mergeţi?
B.I.: Sincer vă spun că tendinţa mea şi dorinţa mea este să merg la Ministerul Economiei, pentru că aş vrea să mă ocup, prin prisma viitorului post, de economia judeţului Gorj. Ca secretar de stat şi într-o colaborare bună cu ministrul Petrescu, pe care-l respect şi mă respectă, cred că aş putea face mai mult pentru judeţul Gorj. Mă gândesc, în primul rând, la Uzina Mecanică Sadu. Ştiţi foarte bine că, de ani de zile, nu s-a făcut nimic acolo. Am putea investi milioane de euro pentru retehnologizare, pentru modernizare, pentru a veni cu produse noi pentru a dezvolta uzina de acolo. Putem aduce Gorj şi alţi agenţi economici, cu capital românesc şi străin. Eu fiind acolo îi redirecţionez spre zona unde eu am trăit şi trăiesc de zeci de ani.

Rep.: Când ar urma să primiţi un răspuns?
B.I.: Probabil săptămâna viitoare. Acum se ştie foarte bine că domnul preşedinte Dragnea este în America. De asemenea, şi domnul premier. În principiu, discuţia a avut loc, în schimb decizia mai mult ca sigur va fi luată săptămâna viitoare. Aşa cum v-am spus mai înainte, iniţial toată documentaţia a fost făcută pentru ministerul Comunicaţiilor şi urma să fiu numit, în schimb apărând această oportunitate de a fi numit în Ministerul Economiei, eu am accesat această oportunitate. Automat trebuie schimbate nişte lucruri, trebuie reanalizate, iar în măsura în care va fi posibil, probabil, se vor rezolva lucrurile pentru Ministerul Economiei. Dacă nu, voi rămâne pentru Ministerul Comunicaţiilor, unde am lucrat 3-4 ani de zile.

Vizualizări: 1,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: