Bebeluşii din Gorj au rămas fără lapte praf

Bebeluşii care provin din familii fără posibilităţi materiale au rămas în luna septembrie fără laptele praf pe care mămicile îl primeau lunar de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Stocul de lapte a fost epuizat încă din luna august şi acum se aşteptă bani de la Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate publică Gorj susţin că au cerut fonduri pentru următoarele cinci luni.

La nivelul judeţului, lunar, aproximativ 90 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit oferit de Ministerul Sănătăţii prin DSP Gorj. Stocul de lapte a fost epuizat în luna august când au fost distribuite şi ultimele 700 de cutii cu lapte praf. „Ultimele cutii de lapte praf le-am distribuit în luna august, când au beneficiat aproximativ 90 de bebeluşi. Acum noi am solicitat bani de la Ministerul Sănătăţii pentru a achiziţiona lapte praf în următoarele cinci luni. Aşteptăm să primim bani şi sperăm să se întâmple asta până la sfârşitul lunii octombrie”, spune Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj. 

Cea mai mare cantitate de lapte praf mergea la leagănul de copii de la Târgu-Cărbuneşti. Dacă până acum atunci când laptele praf nu ajungea la micuţi, primarul Mihai Mazilu găsea o soluţie, de această dată nu are fonduri la bugetul local pentru achiziţia de lapte praf. „De această dată nu am soluţii pentru că nu-mi pot permite să achiziţionez lapte praf de la bugetul local. Banii sunt împărţiţi strict pentru alte investiţii. Sper ca problema să se rezolve şi să se primească laptele praf cât mai repede de la DSP Gorj”, spune Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Direcţia de Sănătate Publică nu a primit deocamdată nici un răspuns de la Ministerul Sănătăţii cu privire la fondurile pentru achiziţionarea laptelui praf.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: