Visul lui Andrei, împlinit de Ziua Pompierilor

Ziua de marţi, 13 septembrie, a fost un vis împlinit pentru micuţul Andrei Sebastian Fâcea din Târgu Jiu. La cei câţiva anişori ai lui, visul lui Andrei era să vadă cum arată în realitate o maşină de pompieri. Are acasă câteva zeci de maşinuţe de intervenţie, dar niciuna nu se compară cu cele văzute ieri, când pompierii gorjeni au deschis uşile publicului larg.

Andrei îşi plimba zilnic părinţii până la unitatea de pompieri din Târgu Jiu, în speranţa că va vedea frumoasa maşină roşie care stinge incendii. Are acasă zeci de maşinuţe de jucărie, unele care chiar pot fi umplute cu apă şi cu care stinge focul, dacă e mic. Abia ieri, de Ziua Pompierilor, părinţii lui Andrei au putut să îi facă micuţului frumoasa surpriză. A fost o surpriză şi pentru pompieri, care s-au bucurat de pasiunea micuţului şi i-au promis că îl vor vizita acasă, pentru a-i vedea colecţia de maşinuţe de intervenţie.

Andrei Fâcea a fost ieri singurul copil care a călcat pragul pompierilor de ziua lor. O zi importantă pentru cei care practică această meserie. La 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a învins oastea turcă. Un număr de 166 de pompieri români au rezistat cu îndârjire şi curaj celor 5.000 de ieniceri, bătălia din Dealul Spirii rămânând în istoria neamului ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848, iar data de 13 septembrie a fost aleasă drept dată aniversară pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: