Belgher, achitat: „Au fost presiuni fantastice“

Unul dintre cei mai vocali politicieni din Gorj, Leonida Arthur Belgher, a scăpat luni de acuzaţiile care i-au fost aduse într-un dosar penal în care procurorii şi poliţiştii susţineau că a condus fără să aibă permis de conducere. Judecătoria Novaci a avut nevoie de 2 ani de zile şi de amânări repetate de pronunţare a sentinţei pentru a da un verdict care putea fi pronunţat extrem de repede, la fel cum s-a întâmplat în alte dosare similare.

 Belgher a fost achitat luni la Judecătoria Novaci, decizia nefiind definitivă. Este o victorie la care consilierul local din Alimpeşti aproape că nu mai spera, pentru că i s-a spus că sunt presiuni fantastice să fie condamnat în dosar. „Nu îmi vine să cred, dar uite că a fost o judecătoare care a judecat corect“, a spus Belgher.

Consilierul a povestit că totul a început în 2013, când a băut un sfert de pahar de şampanie la o petrecere, înainte de a se urca la volan. „Aproape de Hurezani, m-au oprit să îmi pună fiola. Aparatul arăta 0,07 la mie, dar s-a descărcat. Poliţistul a oprit o maşină, era o şoferiţă, a pus aparatul la încărcat şi când l-a pornit arăta 0,11 la mie. Mi-a luat permisul“, a explicat Belgher.

Câteva luni mai târziu se întorcea acasă, după emisiunea de folclor pe care o realizează la un post de televiziune. Cum nu avea permis, maşina era condusă de o altă persoană. „Ne-a oprit poliţia. Eu eram în spate, am coborât să spun că e maşina mea şi nu am asigurare. Poliţistul a considerat că am coborât de pe locul şoferului, ceea ce nu era adevărat. Jandarmul a şi spus că a văzut că am coborât din spate“, a mai explicat consilierul din Alimpeşti.

După încă o lună de la acest incident, Belgher a dat examen şi şi-a recuperat permisul. A condus fără probleme timp de un an, până când a primit adresă, în mai 2016, că nu avea drept să circule după incidentul din 2015. „Avocatul meu, Edi Lădaru, a tot cerut poliţiei să spună dacă în acest timp aveam sau nu dreptul să circul. Poliţia nu a vrut însă să răspundă la adresele instanţei, pentru că ştiau că este o făcătură de dosar, şi aşa l-au prelungit atât de mult“, a mai explicat Belgher.

Politicianul crede că în toţi aceşti ani s-a urmărit să i se închidă gura. „În fine, mi s-a transmis şi mie că au fost nişte presiuni fantastice pentru a mă prinde cu ceva, ca să îmi închidă gura, dar uite că nu au reuşit”, a comentat Belgher în privinţa sentinţei date.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: