Trimisă la şcoală, după ce a făcut evaziune

Pedeapsă mai puţin obişnuită într-un dosar de evaziune fiscală aflat pe rolul Tribunalului Gorj, dosar în care inculpata a achitat prejudiciul, dar nu a scăpat şi de condamnare, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri.

Elena Pinţă a primit o pedeapsă de 8 luni de zile, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care trebuie să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Târgu Jiu sau la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj.

La începutul anului, femeia a plătit prejudiciul de peste 38.000 de lei, după cum a constatat instanţa, dar asta nu a scutit-o de pedeapsa dispusă acum. Pe parcursul celor doi ani de supraveghere, inculpata trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, să îşi justifice sursele de existenţă şi, lucru mai rar întâlnit, „impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională”.

În plus, magistraţii i-au interzis femeii să se mai implice în afaceri, o copie a dispoziţiei respective urmând să fie înaintată către Registrul Comerţului.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: