Executorul Drăgan, din nou la instanţă

Unul dintre gorjenii condamnaţi anul acesta de judecători la o pedeapsă foarte mare, cu executare, va încerca marţi să îi convingă de magistraţii de la instanţa supremă de nevinovăţia sa, în speranţa unui verdict mai favorabil la finalul procesului. Romeo Costinel Drăgan, fost executor bancar şi judecătoresc, a primit în primăvară o condamnare de 7 ani şi 4 luni cu executare la Curtea de Apel Craiova, el fiind găsit vinovat că a folosit câteva milioane de lei în interes personal. Banii aparţineau băncilor pentru care lucra sau unor persoane fizice ori firme, fostul executor dispunând de sumele strânse din executările silite după bunul său plac.

Sentinţa care îi interzice inculpatului ca pentru 5 ani după executarea pedepsei să mai ocupe funcţia pe care o avea în comiterea zecilor de fapte pentru care a primit aceste pedepse a fost contestată însă atât de către Drăgan, cât şi de către procurorii DNA care s-au ocupat de instrumentarea dosarului. Marţi este programat un termen în acest dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la primul termen din dosar ce a avut loc la instanţa supremă în luna iunie judecătorii dispunând revocarea măsurii controlului judiciar. Drăgan a fost inclusiv arestat preventiv câteva luni bune în acest dosar, instanţa de fond obligându-l, printre altele, să plătească despăgubiri de sute de mii de lei băncilor şi clienţilor pe care i-a înşelat.

Pe parcursul procesului de la Craiova, Drăgan a ales în mare parte să nu dea declaraţii în faţa instanţei. A încercat să îşi dovedească nevinovăţia prin precizarea că toate acuzaţiile ce îi sunt aduse ar fi, de fapt, litigii comerciale, care puteau fi rezolvate în instanţă fără să se ajungă la actualele probleme penale ale acestuia. (G.I.)

Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: