Primarul Jurebie, martor în dosarul fostului edil

Primarul comunei Săcelu, Florin Jurebie, ar trebui să apară miercuri în faţa instanţei pentru a fi audiat ca martor în dosarul ce îl vizează pe predecesorul său în funcţie, Ion Voica. Fostul edil este trimis în judecată din 2014 cu privire la modul în care şi-a retrocedat un teren în centrul comunei, acolo unde şi el actualul edil deţin diverse proprietăţi.

Procesul se desfăşoară la Judecătoria Novaci, care a stabilit ca Jurebie să fie audiat în acest caz, după care, probabil, dosarul se va apropia de faza pronunţării unei sentinţe. Dosarul este pe rolul instanţei novăcene din decembrie 2015, asta în condiţiile în care procurorii au trimis rechizitoriul în 2014.

Fostul primar Voica a primit iniţial o condamnare cu suspendare la acuzaţiile ce îi sunt aduse, dar Curtea de Apel Craiova a dispus anularea sentinţei şi reluarea procesului pe fond, iar de aproape 3 ani dosarul se află la Novaci. Până acum au fost înregistrate nu mai puţin de 36 de termene, în condiţiile în care în primăvara lui 2016 instanţa stabilise un prim termen pentru pronunţarea unei noi sentinţe. A fost însă dispusă realizarea unei expertize care a generat alte şi alte amânări, cel mai probabil toamna aceasta urmând să fie dat un verdict care, însă, nu va fi nici el definitiv, putând fi contestat de părţile implicate în proces. (G.I.)

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: