Benzinăria Petrom din Motru, închisă de proprietarul terenului

Conflictul dintre Petrom şi proprietarul terenului de sub staţia de benzină din Motru, prezentat de Pandurul cu câteva săptămâni în urmă, a avut vineri după-amiază un nou episod. Nemulţumit de felul în care evoluează negocierile cu Petrom, proprietarul terenului de sub staţie a decis să pună în executare hotărârea judecătorească prin care i se dă drept deplin de posesie. Astfel, benzinăria a fost înconjurată cu gard metalic, accesul clienţilor nemaifiind posibil. Staţia Petrom din Motru este administrată de o firmă privată din Baia de Fier, aparţinând Claudiei Teodorescu, nimeni alta decât mama şefului de cabinet al ministrului Victor Ponta. Cel mandatat de proprietarul terenului să se ocupe de executarea hotărârii, omul de afaceri Ion Duralia, se teme de presiunile politice care ar putea fi făcute pentru a renunţa la drepturile sale. La rândul ei, Claudia Teodorescu îi cerea vineri lui Duralia să permită măcar accesul personalului, pe motiv că are „închidere de lună“.

Duralia spune însă că a avut suficientă răbdare. „Am mai dat o dată gardul jos, deoarece partea adversă mi-a cerut să rezolvăm pe cale amiabilă. Am început negocierile, am convenit un preţ cu cei de la Petrom şi a rămas ca până marţi, 24 februarie, să primesc un răspuns. Îl loc de răspuns, nici măcar nu îmi mai răspundeau la telefon. Abia când am spus că pun gardul la loc m-au contactat şi mi-au zis că la nivel de conducere s-a aprobat o sumă cu 30% mai mică decât am convenit. Aşa că nu mi-a rămas altceva de făcut decât să pun în executare hotărârea judecătorească“, a declarat Duralia vineri, imediat după montarea gardului metalic.

La faţa locului au sosit şi reprezentanţii poliţiei, la sesizarea Petrom. Poliţistul susţinea că a fost informat de Petrom că ar fi depus o contestaţie în instanţă, astfel că acţiunea lui Duralia nu ar fi întemeiată. Numai că Petrom a epuizat deja toate formele de atac şi nimic nu mai poate împiedica punerea în executare.

Terenul pe care se află amplasată o bună parte din benzinăria Petrom din Motru aparţine unei localnice. Aceasta s-a adresat instanţei de judecată pentru a intra în posesia terenului care îi aparţine şi pentru care are titlu de proprietate încă din 2003. Instanţa i-a făcut dreptate Gabrielei Ilie, moştenitoarea de drept a terenului ocupat de staţia de alimentare cu benzină de la Motru. Proprietara l-a mandatat pe Ion Duralia să pună în executare hotărârea judecătorească şi să valorifice apoi terenul aşa cum consideră de cuviinţă.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: