Biata Mona…

Gurile rele spun că vizita Monei Pivniceru la Bruxelles a fost de pomina lumii.  Pentru că nu se poate exprima bine nici în limba română, ministrul nostru de justiţie a avut nevoie pentru discuţia cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, de un translator. Că a avut nevoie înţeleg, dar problema s-a pus în momentul în care bietul translator a trebuit să facă traducere dublă din engleză în română şi după aia în moldoveneasca pe care o cunoaşte d-na ministru.

Pentru că n-a fost de ajuns inconvenientul, secretarul general s-a enervat atât de tare când a auzit ce vrea Mona să facă cu justiţia, încât era cât pe ce s-o înjure pe isprăvniceasa din dulcele târg al Ieşilor ca la uşa… pivniţei. De fapt, ministrul român s-a dus la Bruxelles să ceară amânare pentru intrarea  în vigoare a  Codului de procedură civilă care are termen la 1 februarie , să ceară voie pentru schimbarea statutului procurorilor şi să discute despre numirea viitorilor şefi de parchete. Cum nici Catherine Day nu e venită cu pluta pe Bistriţa şi cunoaşte chiar mai bine decât Mona situaţia din România, i-a tras un perdaf încât  ministrul nostru nu şi-a mai revenit de atunci nici măcar pentru a-i raporta lui Felix Motanul.

Între timp, preşedintele Băsescu, gând la gând cu secretarul general al guvernului european, a respins cele două propuneri făcute de Pivniceru pentru şefia DNA şi Parchetului General, pe motiv că procedura de selectare a acestora n-a fost suficient de transparentă pentru ca şi alţi procurori să-şi dorească funcţiile respective. Slavă Domnului că Băsescu nu şi-a pus semnătura sub numele celor doi măscărici prezentaţi de Pivniceru drept cei mai buni procurori, că era vai şi amar de justiţia română. Că veni vorba, scandalurile din ultimul timp de la CSM dau măsura capacităţii instituţiilor statului de a se reforma sub o conducere măcinată de orgolii şi clar de interese pe care nu se mai străduieşte nimeni să le ascundă.

Întoarsă acasă, biata ministresă n-a mai avut puterea nici să se târască până la Dan Voiculescu pentru noi instrucţiuni, de a fost nevoie ca ditamai motanul să se deplaseze la şedinţa USL pe motiv că vrea să-şi susţină ideea stupidă conform căreia armata să strângă taxele şi impozitele şi probabil inspectorii fiscali să plece în cel mai recent conflict, în Mali…

Dacă USL se va încăpăţâna şi-i va trimite la  conducerea parchetelor tot pe alde Irimia şi Niţu, nu ne rămâne decât să ieşim în stradă, noi cei 80% din votanţi care la alegeri am stat acasă…

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: