Biblionet la Ţicleni

Localnicii din Ţicleni au începând de ieri acces la tehnica modernă, graţie unui sprijin primit de la fundaţia celebrului miliardar american Bill Gates. În cadrul acestui program biblioteca din Ţicleni a fost dotată cu patru calculatoare, imprimantă, scanner şi un video proiector.

Biblioteca Orăşenească „Nicolae Diaconu” din Ţiceni a intrat de joi în programul Biblionet finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. Inaugurarea  Programului Biblionet a avut loc în prezenţa autorităţilor locale care au declarat ca în mod evident acest program este mai mult decât necesar pentru comunităţile locale, mai ales acolo unde accesul la tehnologia modernă nu este la îndemâna oricui.

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene Christian Tell din Tg-Jiu,  a declarat ca  până în prezent în judeţul  Gorj  programul biblionet a fost implementat cu succes în 20 de localităţi şi în următoarea perioadă se va extinde în alte 20 de localităţi.

Primarul oraşului Ţicleni, Ilie Ungureanu, le-a promis celor prezenţi la eveniment că în scurt timp Biblioteca Orăşenească „Nicolae Diaconu” va primi un sediu nou în incinta Casei de Cultură Ţicleni, clădire recent reabilitată.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: