Preşcolarii din Gorj au sărbătorit Ziua Mediului

”Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă”. Acesta a fost mesajul transmis vineri de aproape 250 de preşcolari de la grădiniţele din Gorj.

Echipaţi în spirit ecologist, în verde şi purtând pancarte în mânuţe, copiii au defilat prin Piaţa Prefecturii şi au încercat că tragă un semnal de alarmă privind protecţia mediului. Grădiniţa cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor” din Târgu Jiu a participat la această acţiune cu trei grupe de preşcolari. Educatoarele acestei unităţi de învăţământ au vorbit despre pregătirea copiilor pentru această activitate, dar şi despre modul cum au perceput copiii mesajul de anul acesta. ”Participăm cu trei grupe de copii la această acţiune. Copiii au fost încântaţi, ne-am pregătit intens pentru această activitate şi sperăm noi să transmitem un mesaj care să se facă auzit şi ei de mici să fie educaţi în acest spirit ecologist. Şi la grădiniţă am desfăşurat mai multe activităţi prin care am marcat Ziua Mondială a Mediului, în fiecare an sărbătorim şi tragem semnale de alarmă cu privire la protecţia mediului. Copiii au învăţat să respecte natura şi să păstreze un mediu cât mai curat”, a spus Cristina Zamfir, educator la Grădiniţa cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor” din Târgu Jiu.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au fost şi ei prezenţi în Piaţa Prefecturii şi au susţinut mesajul preşcolarilor. ”Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Mediului. Partenerii noştri, ca în fiecare an, sunt grădiniţele din municipiul Târgu Jiu cu ajutorul cărora sperăm să tragem un semnal de alarmă. Motto-ul de anul acesta este ”Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă” şi exprimă provocarea de a crea oportunităţi de dezvoltare durabilă şi în acelaşi timp de a stabiliza rata de utilizare a resurselor şi a reduce impactul asupra mediului”, a spus Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: