Bilanţ nou al inundaţiilor din Gorj. Un oraş şi 11 comune afectate!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit noi date cu privire la evenimentelor produse se inundaţii în data de 15.05.2014, până la ora 13:50.

-   Comuna SamarineştiPodul ce face legătura între Samarineşti şi satul Broşteni este blocat de copaci. Se intervine la faţa locului pentru deblocarea podului de către un echipaj de pompieri militari cu un ofiţer, 5 subofiţeri şi o autospecială complexă de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru, sprijiniţi de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Samarineşti şi un utilaj greu de la CEO – Cariera Roşiuţa;

-   (Finalizat) Oraş Novaci, strada Gruiului A fost inundat un beci al unei case de locuit. Intervenţia a fost asigurată de către un echipaj din cadrul G.I. Novaci cu o electropompă pentru evacuarea apei.

- Comuna Samarineşti, satele Samarineşti, Valea Poienii, Boca, Valea Bisericii  – sunt inundate aproximativ 150 ha teren agricol ca urmare a revărsării râului Motru.

-   Comuna Bolboşi, sat Ohabasunt inundate aproximativ 4 ha de teren agricol ca urmare a revărsării pârâul Jilţu Mic. Se intervine la faţa locului de către C.L.S.U. Bolboşi şi 8 lucrători de la S.G.A. Gorj pentru relizarea apărării de mal prin supraînălţare cu de saci cu nisip.

La faţa locului s-au deplasat din parte ISU Gorj pentru sprijinirea comitetului local şi a lucrătorilor SGA un ofiţer, un maistru militar, şapte subofiţeri cu un autocamion de intervenţie, un autoturism de teren pentru intervenţie, o motopompă transportabilă şi o motopompă remorcabilă.

-   Comuna Văgiuleşti, sat Cîrciu Sunt inundate 8 ha de teren agricol prin revărsarea râului Motru, precipitaţii abundente şi scurgeri de pe versanţi.

-   Comuna Văgiuleşti, sat CovrigiD.C. 81A8 afectat pe aproximativ 300 m, ca urmare a precipitaţilor abundente şi scurgeri de pe versanţi.

-   Comuna Văgiuleşti, sat Valea Motrului – D.S. 8  este afectat pe o distanţă de aproximativ 1 km, precum şi un stâlp de telecomunicaţii.

-   Comuna Dăneşti, sat Barza DJ 663 a fost închis temporar în zona podului de peste pârâul Şasa, din cauza nivelului apei, care trece peste covorul asfaltic, pe o lungime de 30 de m. La faţa locului se află o echipă de intervenţie din cadrul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj care efectuează lucrări de decolmatare a podului cu un utilaj Hidromek.

-   Comuna Bumbeşti Piţic, satele Bumbeşti Piţic şi Poienari25 ha teren agricol inundat ca urmare a precipitaţilor abundente.

-   Comuna Bengeşti-Ciocadia, sat Ciocadia - podeţ afectat – pe D.S. 39, lucrările de apărare ale malului din amonte de zona podului situat pe D.C.21 Bengeşti-Albeni, apărute ca urmare a precipitaţilor abundente.

-   Comuna Slivileşti, sat Strâmtu – s-a degradat un pod ca urmare a creşterii debitului pârâului Jilţ

-   Com. Bălăneşti, sat Voiteşti Deal - 2 stâlpi de telecomunicaţii rupţi ca urmare a intensificării vântului.

-   Com. Schela, sat Sâmbotin - 3 stâlpi de telecomunicaţii rupţi ca urmare a intensificării vântului.

-   Com. Runcu, sat Valea Mare - 1 stâlp de telecomunicaţii rupt ca urmare a intensificării vântului.

-   Com. Godineşti, sat Arjoci - 1 stâlp de telecomunicaţii rupt ca urmare a intensificării vântului.

Nr. total de localităţi şi obiective afectate: 1oraş, 11 comune cu 17  sate componente, 187 ha teren agricol, 8 stâlpi de telecomunicaţii, 1,3 km de drum comunal, 0,03 km drum judeţean, 2 poduri, 1 podeţ şi 1 beci.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: