Bine trataţi la Spitalul Novaci... de medici străini

Trei medici chirurgi din Republica Moldova şi Sudan îngrijesc de ani buni bolnavii spitalului din Novaci. Aceştia spun că s-au acomodat foarte bine şi nu vor mai pleca.

Conducerea unităţii spitaliceşti consideră că, datorită echipei formate din medicii străini şi români, adresabilitatea spitalului a crescut şi este căutat de foarte mulţi bolnavi. „Noi avem specialişti cam în toate secţiile. La secţia fizioterapie stăm mai rău pentru că avem un medic pensionar şi unul rezident şi la laboratorul de analize unde este un singur specialist însă în rest stăm bine în toate secţiile. Pe lângă medicii noştri din Gorj avem un medic din Sălaj şi trei străini care sunt din Republica Moldova şi Sudan. Toţi sunt medici chirurgi care excelează în profesia lor”, a declarat Eufimia Dumitrescu, manager Spitalul Orăşenesc din Novaci.

Avem şi medici mulţumiţi

Cei trei chirurgi au venit în urmă cu câţiva ani în Gorj, după ce au terminat facultatea şi pentru că le-a plăcut foarte mult zona şi colectivul de cadre medicale de la Novaci au rămas aici. Ei şi-au adus şi familiile şi nu au de gând să mai plece. Primul care a pus piciorul în Gorj a fost Vithali Moroşanu, care este acum şi director adjunct la Spitalul din Novaci. „Eu am venit la Novaci acum 10 ani. Am participat aici în România la un simpozion şi am aflat că aici sunt posturi libere, am venit şi m-am angajat. Mi-a plăcut foarte mult colectivul, zona şi oamenii de aici şi am decis să rămân. Mă simt ca acasă şi mă bucur că pot trata gorjenii care ne cer ajutorul”. A urmat apoi Ivanov Oleg care a fost adus de Vithali Moroşanu şi este tot din Republica Moldova. „Colegul meu m-a anunţat că la spitalul din Novaci sunt posturi vacante ca medic chirurg şi dacă vreau să vin să muncesc aici. Am venit şi mi-a plăcut şi fără să stau pe gânduri am rămas. Eu sunt şeful secţiei de chirurgie şi până acum, de când am venit, am făcut sute de operaţii alături de colegii mei şi am reuşit să facem şi un bloc operator. Avem cam ce ne trebuie aici pentru a ne face meseria aşa cum trebuie şi în condiţii bune”, a spus acesta.

„Olteanul“ din Sudan

Alături de cei doi, în sala de operaţie intră şi Ahmed Mohamed din Sudan. „Eu am făcut facultatea aici în România, am lucrat prin mai multe spitale din ţară până să ajung aici şi sunt fericit pentru că aici îmi place şi aici mi-am adus şi familia. Soţia mea e inginer avem doi copii şi ne-am stabilit aici, ne place. Eu sunt român, de fapt am cetăţenie, dar mă consider aşa pentru că aici am stat mai mult ca acasă, în ţara mea. E bine aici şi nu vreau să plec. M-am acomodat şi îmi place să fiu considerat oltean”.

La Spitalul Orăşenesc Novaci a venit şi un medic pediatru tocmai de la Sălaj. „Eu am venit de multe ori în Gorj, în staţiunea Rânca, pentru că îmi place foarte mult. Şi venind foarte des am aflat că aici este un spital şi se caută medici pediatrii. Am luat concursul şi am ajuns aici. Nu am nici cea mai mică legătură cu Gorjul dar am venit împreună cu soţul meu care e medic la Cărbuneşti”, a declarat Bianca Tănase.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: