Biserica de la Spitalul 700, prădată de hoţi

Lăcaşul de cult care deserveşte pacienţii Spitalului 700 din Târgu Jiu, dar şi enoriaşii din zonă, a fost prădată de hoţi la începutul acestei săptămâni. Mai multe obiecte de cult valoroase au fost sustrase din biserică. Cel care a îndrăznit să fure din Casa Domnului este un bărbat de 47 de ani din Aninoasa. Acesta a fost prins la scurt timp de poliţişti după ce o enoriaşă a dat alerta, urmărindu-l pe acesta la barul unde s-a dus să petreacă după ce a înfăptuit fărădelegea.

Totul s-a petrecut luni după-amiază, când municipiul Târgu Jiu era foarte aglomerat dat fiind faptul că a fost prima zi de şcoală. Bărbatul din Aninoasa a profitat de faptul că uşa Bisericii „Sfântul Gheorghe” era deschisă şi nici unul dintre preoţi nu se afla prin preajmă, a intrat în altar şi a furat mai multe obiecte de cult. O credincioasă care se afla în biserică a sesizat faptul că aceasta a sustras obiectele şi a anunţat poliţiştii. „Eram la sfânta biserică şi am fost chemat să împărtăşesc de urgenţă la ATI, la Spitalul de la Tudor, pe un bolnav care avea nevoie de sfânta împărtăşanie. Am mers acolo şi între timp hoţul a intrat în biserică şi o doamnă, o credincioasă, l-a văzut, l-a depistat. Dânsa spunea că până să îl ia la întrebări a plecat cu ceva în mână, ascuns la subraţ, şi a ieşit afară. Bunurile erau importante pentru biserică, erau de uz liturgic. Nu avem ce face. Nu poţi să ţii biserica închisă pentru că vin bolnavii, se roagă. Nu avem camere de supraveghere”, a spus preotul Gheorghe Stoichin.

Hoţul a furat de la Biserica „Sfântul Gheorghe” mai multe obiecte de cult printre care şi o cădelniţă, un sfeşnic, dar şi o cruce. 1200 de lei este valoarea bunurilor furate, estimată de oamenii legii. Obiectele de cult au fost recuperate şi redate bisericii. Hoţul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar va fi cercetat în stare de libertate pentru furt calificat.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: