Monumentul Eroilor, făcut praf de adolescenţi băuţi

Trei tineri din Târgu Cărbunești au devenit „eroii” orașului după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au reușit să pună la pământ monumentul dedicat adevăraților eroi din primul război mondial. Praful s-a ales însă de acesta după ce mașina cu care mergeau cei trei „eroi” de ocazie a intrat direct în soclul pe care trona mândru un vultur auriu cu o cruce în cioc.

Cei trei sunt adolescenți care nu au mai mult de 16 ani și care vineri seara au avut parte de o petrecere la care, pentru a face „impresie”, au decis să meargă cu mașina părinților unuia dintre ei. Tânărul a furat autoturismul de acasă și, deși nu avea permis, s-a urcat la volan, la întoarcerea de la petrecere neținând cont că băuse împreună cu amicii săi. Într-o curbă ușoară la dreapta a scăpat controlul mașinii și s-a dus direct în monumentul dedicat soldaților. A rupt mai întâi un gard de protecție și un stâlp de electricitate, după care mașina s-a dat peste cap, o roată a sa ajungând fix în locul vulturului auriu.

Tinerii, răniţi grav

accident_carbunesti_vultur_2Doi dintre răniți au reușit să fie evacuați din mașină destul de repede după producerea impactului, dar pentru al treilea a fost nevoie de prezența pompierilor de la descarcerare. La fața locului au venit însă și curioșii care, deși era cam ora 4.00, nu au ezitat să se filmeze și să pună imaginile pe internet pentru a vedea și alții bravura celor trei petrecăreți. „Băi, ne-au furat vulturul, unde e vulturul nostru?! I-au rupt coada vulturului pleșuv? E bun de dus la fier vechi”, a comentat un martor devenit cameraman de ocazie la accidentul respectiv.

O cameră de supraveghere a surprins însă momentul accidentului, pe imagini putându-se vedea cum mașina intră pe contrasens și se duce direct în monument.  „Am lucrat în Ministerul de Interne la Dolj și sunt pensionar acum, am văzut multe la viața mea, dar așa ceva nu am pomenit niciodată. Nici nu-mi vine să cred că e posibil așa ceva. Sunt colonel în rezervă dar nu m-am gândit că e posibilă una ca asta”, spunea un localnic supărat pe cele întâmplate.

Supărați sunt și părinții celor trei minori, mai ales ai celui care a furat autoturismul, toți trei ajungând la spital cu răni grave. Unul și-a pierdut definitiv o ureche, iar cel care a furat mașina de acasă va avea de dat explicații și la Poliție, dar și părinților, mai ales că mama sa lucra în Germania tocmai ca să poată plăti ratele autoturismului făcut acum praf.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: