Grevista octogenară din Piaţa Prefecturii a leşinat

Protestatarii evacuaţi luni din calea lui Victor Ponta au revenit ieri în Piaţa Prefecturii Gorj. Aflată în a doua zi de greva foamei, Maria Niţulescu din Turceni a leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că nu pot rezolva doleanţele femeii în vârstă de 78 de ani, din cauză că aceasta a pierdut în instanţă un teren, definitiv şi irevocabil. Deşi au probleme de sănătate, cele două bătrâne protestatare spun că vor sta şi astăzi în greva foamei, după care vor merge la Bucureşti să-şi caute dreptatea.

Medicii de la Ambulanţă au fost chemaţi să intervină în Piaţa Prefecturii, acolo unde unuia dintre cei patru protestatari i-a venit rău. Este vorba despre Maria Niţulescu în vârstă de 78 de ani, care se afla în a doua zi de greva foamei. Femeia protesta din cauză că nu a fost pusă în posesia unor terenuri care, după părerea sa, i s-ar fi cuvenit. „Protestează că nu şi-a primit pământul. E bolnavă, are epilepsie şi face greva foamei. Ea e singură, are copiii plecaţi în Italia şi vrea, aşa cum vrem şi noi, să înlăturăm corupţia”, a declarat Elena Dinu, o altă protestatară, în timp ce medicii acordau îngrijiri medicale Mariei Niţulescu. După ce i-au verificat tensiunea şi glicemia, cadrele medicale de pe Ambulanţă i-au recomandat femeii să renunţe la greva foamei, pentru că starea sa de sănătate nu-i permite acest lucru. Şi Elena Dinu s-a plâns că are probleme medicale. „Şi eu mă simt foarte rău, am probleme ginecologice. Nu pot urina decât cu sondă. Am cerut să fiu scutită de la plata impozitului şi nu m-a luat nimeni în calcul. Ne-am judecat cu Instituţia Prefectului pentru că s-au dat titluri de proprietate false. Avem hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care nu sunt puse în aplicare. Indiferent de cât de rău ne vom simţi vom mai rămâne o zi în greva foamei, iar săptămâna viitoare vom merge la Bucureşti pentru a protesta şi acolo. Aici nu ne ajută nimeni, noi intrăm pe o parte în instituţie, autorităţile ies pe partea cealaltă”, a precizat Elena Dinu.

PROTEST INUTIL

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului consideră că protestele Mariei Niţulescu sunt inutile întrucât problemele sale nu pot fi rezolvate. „Femeia care a leşinat a fost de mai multe ori la noi în audienţă, însă nu avem competenţa de a-i rezolva problemele. Dumneaei a avut un teren în litigiu pe care l-a pierdut printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Nu putem să trecem peste decizia instanţei pentru a o pune în posesie”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: