Biserica împrumută enoriaşii cu până la 7000 de lei

Cei care au nevoie de bani şi se tem să lucreze cu unităţile bancare din cauza comisioanelor percepute pot apela la bunăvoinţa preoţilor. Casa de Ajutor Reciproc a Mitropoliei Olteniei oferă până la 7.000 de lei împrumut enoriaşilor. Banii trebuie restituiţi în timp de doi ani, iar dobânda este de 5 %.  

Toţi cei care au un loc de muncă precum şi pensionarii pot deveni membri ai Casei de Ajutor Reciproc aflată în subordinea Mitropoliei Olteniei. După trei luni de cotizare ei pot obţine şi împrumutul, asta în baza documentelor de venit, a unei scrisori de recomandare din partea preotului paroh şi a trei giranţi. „Sunt foarte mulţi care se împrumută la CAR, inclusiv eu m-am împrumutat. Este o dobândă foarte mică faţă de ce percep băncile. Important de ştiut este faptul că giranţii trebuie să fie şi ei membri ai CAR“, a precizat

Ionuţ Câmpeanu, protopop Târgu Jiu. Odată devenit membru al Casei de Ajutor Reciproc, enoriaşul este sprijinit financiar în cazul în care are o naştere în familie sau un deces. „Pentru deces se acorda 1.800 de lei, iar pentru naştere 500 de lei“, a mai spus Ionuţ Câmpeanu.

În cazul în care vrei să te retragi, cotizaţia de 50 de lei pe lună o primeşti înapoi.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: