Biserică în locul unei foste şcoli. „Am întâmpinat numai piedici”

Autorităţile locale din comuna gorjeană Prigoria vor să transforme un vechi corp de şcoală în biserică. Au solicitat Ministerului Educaţiei să aprobe schimbarea destinaţiei imobilului, însă primarul Iuliana Iliescu spune că a întâmpinat numai piedici în preluarea clădirii-ruină. „Reprezintă un pericol pentru copii”, se plânge primarul Iliescu.

Este vorba de un corp al Şcolii Primare din satul Negoieşti al comunei Prigoria. Clădirea nu mai este utilizată pentru activităţi şcolare de mai bine de 15 ani, iar între timp a devenit o ruină. Imobilul nu mai are geamuri, iar tencuiala este căzută pe suprafeţe mari. Autorităţile locale spun că această construcţie reprezintă un pericol pentru cei 30 de copii care studiază la unitatea de învăţământ din Negoieşti, mai ales că se află în imediata vecinătate. Şi-au propus încă de acum doi ani să-i dea o altă utilitate şi au făcut demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a schimba destinaţia corpului de şcoală rămas în paragină. Numai că acest acord întârzie să apară.

„Este o ruină, nu mai funcţionează cursuri de mulţi ani. Am întâmpinat foarte multe piedici de la Ministerul Educaţiei. Deşi nu au văzut niciodată pe teren acest imobil, mi-au trimis de fiecare dată adese să le mai dau detalii şi explicaţii, de ce vreau să renunţ la acest corp. Deocamdată, numărul de copii din satul Negoieşti este uşor de încadrat în celălalt corp de clădire care în această perioadă este în plină modernizare. Din păcate, nu reuşesc să obţin acest aviz de la minister, să elimin această ruină din curtea şcolii care, până la urmă, reprezintă un pericol pentru copii”, a declarat primarul Iuliana Iliescu.

Administraţia locală intenţiona să realizeze un centru social în această clădire. A renunţat la idee, după ce a reuşit să obţină finanţare din fonduri europene pentru realizarea unui astfel de centru în satul Zorleşti. Până la urmă, autorităţile au de gând să pună la pământ clădirea şi pe acel amplasament să construiască o biserică. „Un after school, aşa cum sugerau dumnealor, nu este util deocamdată în satul Negoieşti. Având în vedere că biserica din sat este o ruină şi va trebui închisă, să fac demersuri pentru o bisericuţă în acest loc. Există nişte programe la Ministerul Culturii. Oricum, odată scăpaţi de avize, îi găsim în mod clar o utilizare”, a mai spus Iuliana Iliescu.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: